Tgrt Haber
26 Haziran 2021 00:19

Naci Görür'den Bingöl depremi açıklaması

Bingöl’de meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada uyarılarda bulunurken, ‘Büyük bir deprem bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

Naci Görür'den Bingöl depremi açıklaması
Naci Görür,deprem,,bingöl,,deprem tahmini,

AFAD tarafından yapılan açıklamada Bingöl’ün Kiğı ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği duyuruldu. Depremin çevre illerde de hissedilmesi ile birlikte çok sayıda vatandaş kendini adeta sokağa attı. Herhangi bir can kaybı veya yaralı olmazken, Elazığ’da bazı köylerde maddi hasar meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedilirken bir uyarı daha Prof. Dr. Naci Görür’den geldi.

GÖRÜR: SIKINTILI BÖLGE DEPREM BEKLİYORUZ

5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklamalarda bulunan Görür, “Karakoçan/Kuşbayırı (Elazığ-Bingöl) yöresinde 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem DAF’ın Karlıova-Bingöl zonunda ancak Karlıova segmanının batısında Kaynarpınar-Kuşbayırı arasında. Bilindiği gibi, Karlıova segmanında büyük bir deprem bekliyoruz. Sıkıntılı bölge” ifadelerini kullandı.

Naci Görür'den Bingöl depremi açıklaması

ELAZIĞ’DA 5 KÖY KISMEN ETKİLENDİ

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada ise, “Deprem bölgesinde ve diğer ilçelerimizde herhangi bir can veya mal kaybı söz konusu olmamıştır” denildi. Elazığ Valiliği ise 5 köyün kısmen etkilendiğini, herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını bildirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...