Tgrt Haber
21 Mart 2014 15:50

Niğde şehitleri memleketlerinde toprağa verildi

Niğde'de uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Adem Çoban'ın cenazesi, Adana'nın Ceyhan ilçesinde toprağa verildi

Niğde şehitleri memleketlerinde toprağa verildi
niğde şehitleri,şehitler memleketlerinde,şehitlere son görev

Niğde'nin Ulukışla ilçesi yakınlarında uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Adem Çoban ve jandarma astsubay Adil Kozanoğlu için Adana Valiliği bahçesinde resmi tören düzenlendi. Törene, şahitlerin aileleri ve yakınları, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, askeri ve mülki erkan katıldı. Bakan Kılıç ve Jandarma Genel Komutanı Yörük, tören öncesi şehitlerin ailelerinin yanına giderek başsağlığı dileğinde bulundu. Polis memuru Adem Çoban (42), memleketi Ceyhan ilçesine bağlı Dokuztekne köyünde toprağa verildi. Adana Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından şehit Çoban'ın tabutunu taşıyan cenaze aracı, Dokuztekne köyündeki baba evine getirildi. Cuma namazının ardından köy mezarlığında kılınan cenaze namazından sonra Çoban'ın naaşı defnedildi.
Cenaze namazına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, çok sayıda polis ve vatandaşlar katıldı. Şehidin eşi Ümmü Çoban, 3 kızı ve yakınları tören sırasında güçlükle ayakta durabildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Çoban'ın 14 yıllık polis memuru olduğu, 5 yıl önce Niğde'de göreve başladığı öğrenildi. Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, rutin uygulama sırasında durdurulan otomobildeki teröristlerin, güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu bir asker ve bir polis şehit olmuş, teröristler tarafından aracı gasbedilen bir sürücü de hayatını kaybetmişti.
Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu şehit olan astsubay kıdemli üstçavuş Adil Kozanoğlu, toprağa verildi. Şehit Kozanoğlu'nun naaşı Adana'da düzenlenen törenin ardından Türkoğlu ilçesindeki baba evine getirildi. Burada, baba Duran ve anne Hatice Kozanoğlu ile şehidin eşi Elif Kozanoğlu Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. Eşinin naaşı önünde ağıtlar yakan Elif Kozanoğlu, "Saldırıyı yapanlar boşuna gururlanmasın, Allah onların belalarını verecek" dedi. Şehidin kız kardeşleri ise götürülen tabutun ardından, "Allah onların evine de ateşler düşürsün, bizi yakanları daha çok yaksın. Çocukların burada kaldı Adil nereye gidiyorsun" diye seslendi.
Şehit Kozanoğlu'nun cenazesi daha sonra törenin düzenleneceği Bahçelievler Camisi'ne getirildi. Törene katılan protokol üyeleri baba Kozanoğlu'na başsağlığı dileğinde bulundu. Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Muhammet Gevher, yaptığı kısa konuşmada, "Şehidimizi uğurlarken feryat etmeyeceğiz, fitnecilerin ateşine düşmeyeceğiz. Çünkü onların hedefi bu önemli günlerde bizleri fitne ateşine düşürmek" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...