Tgrt Haber
02 Aralık 2021 08:32

Nureddin Nebati kimdir, kaç yaşında? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hayatı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Lütfi Elvan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etti. Görevinden affı kabul edilen Elvan yerine Nureddin Nebati getirildi. Peki Nureddin Nebati kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati eğitimi ve hayatı hakkında bilmeniz gerekenler

Nureddin Nebati kimdir, kaç yaşında? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hayatı
nureddin nebati,hazine ve maliye bakanlığı,lütfi elvan

Nureddin Nebati Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirildi. Resmi Gazete’de yer alan kararda ‘’Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan’dan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104 üncü 106 ncı maddeleri gereği atanmıştır’’ ifadeleri yer aldı. Kararın ardından Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati merak edilmeye başlandı. 

NURETTİN NEBATİ KİMDİR? 

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964’te Şanlıurfa Viranşehir’de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde aldı. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yaptı. Nebati ''AK Parti Teşkilatının Demokratik Değerlere Bakışı Üzerine Karşılaştırmalı Bir Analiz: Milli Görüşten Muhafazakar Demokrasiye''  teziyle doktora unvanına sahip oldu. Nureddin Nebati birçok üniversitede Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde göre yapan Nureddin Nebati aynı zamanda tekstil işiyle uğraştı. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesi olmasının yanında stanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV vakıf ve derneklerine üyedir. Nureddin Nebati ÜTEV Vakfı Başkanlığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanlığı yapıyor. 

Nureddin Nebati kimdir, kaç yaşında? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hayatı

AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçilmesinin ardından AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı görevin getirildi. 24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi. Nureddin Nebati zamanın Hazine ve Maliye Bakanı berat Albayrak’ın yardımcılığını üstlendi. Albayrak’ın istifası ardından diğer bakan yardımcıları Osman Dinçbaş ve Bülent Aksu görevden alınırken Nureddin Nebati bakan yardımcılığı görevine devam etti.  İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Nureddin Nebati göreve gelmesinin ardından Twitter hesabında "Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sn. Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah" mesajını paylaştı.

NUREDDİN NEBATİ EKONOMİ POLİTİKASI 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati göreve gelmesinin ardından yatırımcılar ve vatandaşlar ekonomi politikası hakkında araştırma yapmaya başladı. 

Nureddin Nebati’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu yeni ekonomi modelini desteklediği biliniyor. Sosyal medya hesabından döviz dalgalanmasına yönelik yaptığı paylaşımda Türkiye ekonomisinin yalnızca döviz kurunu baz alarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu belirtmişti. Nureddin Nebati Türkiye'nin hedefinin düşük faiz yüksek üretim hacmiyle yüksek istihdam, yüksek ihracat ve düşük cari açık ile düşük dış borç olduğunu ifade etmişti.

TEBRİK MESAJLARI 

Hazine ve Maliye Bakanlığı göreviinden affını isteyen Lütfi Elvan yerine Nureddin Nebati atandı. Kararla birlikte siyasilerden tebrik mesajları gecikmedi. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan sayın Dr. Nureddin Nebati’yi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Görevi devreden sayın Lütfi Elvan bakanımıza bugüne kadarki hizmetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum" dedi. 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da Twitter hesabından şu tebrik mesajını paylaştı: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan Sayın Nureddin Nebati'ye yeni görevinde başarılar diliyorum. Bakanlık görevini devreden Sayın Lütfi Elvan'a değerli çalışmaları için teşekkür ediyorum.’’ 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...