Tgrt Haber
28 Aralık 2021 09:23

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin ameliyattan önceki son sözleri yürek burktu: Anne yüzüm...

Gaziantep'te pitbull cinsi iki köpeğin saldırısı sonucu ağır yaralanan ve sayısız operasyon geçiren 4 yaşındaki Asiye Ateş, ambulans uçakla Antalya'ya nakledildi. Son ameliyatı Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yapılan küçük kızın ameliyata girmeden önce annesine sorduğu soru ise herkesin yüreğini dağladı.

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin ameliyattan önceki son sözleri yürek burktu: Anne yüzüm...
asiye ateş,,pitbull,,köpek saldırısı,a,meliyat,,son soru,

Gaziantep'te oturduğu sitenin basketbol sahasında pitbull cinsi iki köpeğin saldırdığı 4 yaşındaki Asiye Ateş, Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yapıla 4 saatlik doku nakli ameliyatının ardından uyutulmaya devam ediliyor. Prof. Özkan, ameliyatın başarılı geçtiğini ancak iyileşmesinin zaman alacağını belirtirken küçük kızın ameliyata girmeden önce annesine sorduğu soru ortaya çıktı. Anne Zübeyde Ateş'e "Yüzüm iyileşecek mi?" diye soran Asiye'ye annesinin ise "Ömer hocamız senin yüzünün iyileştirecek. Eskisi gibi olacaksın" sözleriyle moral verdiği öğrenildi. 

4 SAATLİK OPERASYONDAN SONRA UYUTULUYOR

Site yönetimine ait olduğu öğrenilen pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayan minik Asiye, tüm ülkeyi yasa boğdu. Yüzünde ve kafatasında ciddi kemik ve doku kayıpları bulunan küçük kız ve ailesiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bizzat ilgilendi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın ameliyatını gerçekleştirdiği Asiye, 4 saat süren operasyonun ardından hala uyutuluyor.

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin ameliyattan önceki son sözleri yürek burktu: Anne yüzüm...
Ambulans uçakla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Asiye'nin ameliyatını Prof. Dr. Ömer Özkan üstlendi.

"YÜZ FELCİ RİSKİ BULUNUYOR"

Ameliyatın ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Özkan, "İki hafta sonra gelişmelere bakılarak değerlendirme yapacağız ve yeniden doku nakline başlayacağız. Yüz felci riski bulunuyor, gerekirse o konuda da müdahalede bulunacağız. Bu süreçte bir sorun çıkmazsa ve hayati tehlike riski tamamen ortadan kalktıktan sonra diğer işlemleri yapmaya başlayacağız." şeklinde konuştu.

"TAM İYİLEŞME BİR YILI BULABİLİR"

Yüz nakli gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını da belirten Özkan, "Ciddi bir travma geçirmiş. Elimizden geleni yapacağız. Tam iyileşme bir yılı bulabilir. Ailenin de morali iyi. Çocuğu zamanında kurtarmışlar" dedi.

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin ameliyattan önceki son sözleri yürek burktu: Anne yüzüm...

"YENİ OPERASYONLAR GEREKECEK"

Asiye Ateş'in annesi, babası, halası ve dedesini ziyaret eden Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise, "Bu akşam ya da yarın yoğun bakımdan çıkacak. Ömer Özkan, başarılı bir operasyon olduğunu söyledi. Ciddi manada doku zedelenmeleri olduğu için önümüzdeki süreçte de yeni operasyonlar yapılması gerekecek. Ailenin durumu ve moralleri iyi. Aile ile cuma gecesinden bu yana iletişim halindeyiz. Misafir ediyoruz. İnşallah böyle feci bir olayı bir daha yaşamayız. Asiye kurtulacak. İnşallah güzel günler onu bekliyor" ifadelerini kullandı

BABA TEKSTİL FABRİKASINDA İŞE BAŞLATILDI

Sabah'ın haberine göre, Asiye Ateş'in babası Hüseyin Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gaziantep programı sırasında ziyaret edip işçileriyle yemek yediği Erdem Soft Tekstil fabrikasında işe başlatıldı. Ziyaret sırasında işçilerle birlikte yemek yiyen Erdoğan, bu sırada Hüseyin Ateş ile telefonla görüşürken fabrika sahibinin kendisini işe alma talebi üzerine, işlemlerin başlatılacağı bilgisini verdi. Dün SGK'ya başvurarak işe girişi yapılan Hüseyin Ateş'in, Asiye'nin tedavinin bitip Gaziantep'e dönmesiyle birlikte fabrikada fiilen çalışmaya başlayacağı öğrenildi.

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'nin ameliyattan önceki son sözleri yürek burktu: Anne yüzüm...
Küçük kız çevredekilerin dakikalarca uğraşmasıyla köpeklerden kurtarılmıştı.

SİTE YÖNETİMİNE TEFTİŞ

SGK, olaydan sonra Hüseyin Ateş'i işten çıkaran Nevşan Site Yönetimi hakkında inceleme başlattı. Cuma günü siteye giden 2 SGK müfettişi firmanın evraklarını inceledi. İnceleme sürecinin başlamasıyla en geç hafta içinde işlemlerin tamamlanacağı ve herhangi bir usulsüzlük tespit edilmesi halinde firmaya ceza kesilebileceği öğrenildi.

"YÜZÜM İYİLEŞECEK Mİ?"

Öte yandan minik Asiye'nin ameliyata girmeden önceki son sözleri de ortaya çıktı. Annesine "Yüzüm iyileşecek mi?" diye soran küçük kızın bu sözleri yürekleri dağladı. Acılı annenin ise "Yüzüm iyileşecek mi?" diye soran Asiye'ye annesinin ise "Ömer hocamız senin yüzünün iyileştirecek. Eskisi gibi olacaksın" diyerek kızına moral verdiği öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...