Tgrt Haber
08 Aralık 2015 17:08

Poyrazköy davasındaki 'sahtecilik' soruşturmasına yetkisizlik kararı

"Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasının soruşturma aşamasında hukuka aykırı delil toplayan, sahte delil üreten kişi veya kişilerle ilgili başlatılan soruşturmada, yetkisizlik kararı verildi.

Poyrazköy davasındaki 'sahtecilik' soruşturmasına yetkisizlik kararı
poyrazköy, dava,

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 83 sanığın beraat ettiği "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasının soruşturma aşamasında hukuka aykırı delil toplayan, arama ve el koyma kararları veren, sahte delil üreten kişi veya kişilerle ilgili başlatılan soruşturmada, yetkisizlik kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı İsmail Değirmenci tarafından verilen yetkisizlik kararında, Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin suç duyurusu üzerine soruşturma aşamasında sahte delil üreten kişi veya kişilerle ilgili soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Aynı sanıklarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda da soruşturma yürütüldüğü belirtilen kararda, şüphelilere atılı eylemler ve olayın aynı nitelikte olduğu, bu nedenle her iki soruşturma dosyasının birleştirilmesinin uygun olacağı belirtildi.

Bu kapsamda, "sahte delil üretme" ve "suç delillerini gizleme ve yok etme" suçlarından başlatılan soruşturmada yetkisizlik kararı verildiği belirtilerek, dosyanın gereğinin yapılması amacıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...