Tgrt Haber
26 Ağustos 2021 12:02

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan ‘Çocuksuz restoran’ tepkisi

Aşısız olan ve bulaş riski bulunan çocukların izole etmek için başlatılan çocuksuz kiracı, çocuksuz site, çocuksuz restoran, çocuksuz otel, çocuksuz otel uygulaması gündemde. Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan bu uygulamaya sert tepki göstererek “Kimsenin keyfi için çocuklar izole edilemez”” dedi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan ‘Çocuksuz restoran’ tepkisi
Çocuksuz restoran,Nevzat Tarhan

Çocukların Covid-19’un bulaşma riskini arttırması nedeniyle artık çocuksuz kiracı, çocuksuz site, çocuksuz restoran, çocuksuz otel, çocuksuz otel gündemde. Geçtiğimiz günlerde çocuğuyla bir mekana giden anneye, görevlinin "Konsept gereği restorana çocuk almıyoruz" yanıtı tartışmanın fitilini ateşledi, günlerdir sosyal medyada tartılıyor. Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, böyle bir uygulamanın doğru ve sağlıklı olmadığını söyledi. 

YETİŞKİNLERİN KEYFİ İÇİN ÇOCUKLAR İZOLE EDİLMEZ

Çocukların hayatı yaşayarak öğreneceğine dikkat çeken Tarhan, “Covid-19 ile çocuklar korunmayı, kendine, çevresine ve doğaya karşı sorumluluk almayı, özgürlüğün sınırsız olmadığını öğrendiler. Bu uygulamayı doğru ve sağlıklı bulmuyorum” dedi. Tarhan, çocukların aşısız olması ve bulaş riskini arttırması dolaysıyla bazı kesimlerin rahatsız olduğuna dikkat çekti. Ancak çocukların sosyal yaşama ihtiyacı olduğunu belirten Tarhan, “Çocukları izole etmek, yetişkinlere farklı muamele çocuklara farklı muamele göstermek sağlıklı değil. Toplumun gelişmişlik düzeyiyle de ters bir durum” diye vurguladı. 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan ‘Çocuksuz restoran’ tepkisi

YUNANİSTAN’A BENZERİZ  

Tarhan, günümüzde çocukların ebeveynleriyle yeterince vakit geçiremediğini vurgulayarak “Aileler hafta sonu ancak bir araya gelebiliyor. Çocuklar ayrı bir yere gitsin, ebeveynler ayrı bir yere gitsin. Erişkinlerin keyfi ve rahat yemek yemesi için çocukları izole etmeye kimsenin hakkı yok. Bana bunun tartışılması bile tuhaf geliyor. Restoranların tedbir alması lazım. Yetişkinlerle çocukların bağlarının kopması nesil kaybına neden olur. İnsanların çocuk dünyaya getirmesini olumsuz etkileyecek uygulamalardan uzak durulması gerekiyor. Türkiye gemisine zarar verir. Bakın Yunanistan, nüfus durdu. Askere gidecek insan bulamıyorlar” dedi.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...