Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 20:52

Rüşvet davasında tutuklanan eski Menemen Belediye Başkanı'na tahliye

İzmir'deki rüşvet ve irtikap davası kapsamında tutuklu bulunan eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da yer aldığı10 tutuklu sanık hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi.

Rüşvet davasında tutuklanan eski Menemen Belediye Başkanı'na tahliye
belediye başkanı,rüşvet,dava,tahliye

İzmir'deki yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanarak cezevine gönderilen eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 24 sanığın ilk duruşması görüldü. Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve yaklaşık 11,5 saat süren duruşmada 25 sanığın ifadesi alındı.

"YARGILANMAMIZIN SEBEBİ TUTULAN RAPOR"

Duruşmada savunma için söz alan Serdar Aksoy, “31 Mart sonrası nasıl bir belediye devraldığımı bilmiyordum. Bunu görebilmek için teknik bir çalışma yaptırdım. Ve bu bir rapor haline getirilerek belediyenin fotoğrafı çekildi. Bunu Duran Bülbül hoca yaptı. Raporu bana sundu. Hoca tüm birim amirlerinin imzasını alarak raporu bana sundu biz de raporla ilgili adımlar attık belediyede çok ciddi sıkıntılar vardı. Burada yargılanmamızın bir sebebi de tutulan rapora ilgi yaptığımız çalışmalardır” ifadelerini kullandı.

MAHKEME BAŞKANI UYARDI

Bu süreçte taşınır ve taşınmaz mallarla ilgili 240 adet suç duyurusunda bulunduğuna dikkat çeken Aksoy, “Envanterimizin sağlıklı olmadığını tespit ettik. Hukuken olan taşınırların fiilen olmadığı, fiilen olan taşınırların da hukuken olmadığını tespit etik. Bunların kayıt altına alınması için barkot çalışması başlattık. Belde belediyeleri kapandıktan sonra demirbaşların belediyelere gelmesi gerekiyordu. Mesela, Seyrek Belediyesinden bize gelmesi gelerek bir römorku tarlada bulduk. Bizim taşınır mallarımız kimseye zimmetli değildi” şeklinde konuştu.

Serdar Aksoy’un siyaset yapar gibi konuştuğunu söyleyen mahkeme başkanı, “Burada siyaset yapmıyoruz. Siz olaya ilişkin savunmanızı yapın” diyerek Aksoy’u uyardı. 

ŞARTLI TAHLİYE KARARI

Mahkeme, SEGBİS ile duruşmaya katılan eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy da dahil olmak üzere tutuklu bulunan tüm sanıklar için adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi. Bunun yanı sıra firari sanık Fedai Kurt'un bir sonraki duruşmaya yakalanarak getirilmesine karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmayı 15 Ekim 2021 tarihine erteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...