Tgrt Haber
30 May 2021 15:02

Silinen Filistin paylaşımları için 'yapay zeka' savunması

İşgalci İsrail’in saldırılarına çoğu ülke sessiz kalırken, destek için yapılan Filistin paylaşımları sosyal medya platformları tarafında siliniyordu. Twitter ve Facebook, silinen paylaşımların yapay zeka algoritmaları nedeniyle gerçekleştiğini duyurdu.

Silinen Filistin paylaşımları için 'yapay zeka' savunması
Facebook,Twitter,Filistin,İsrail,Saldırı,Mescid-i Aksa,Yapay zeka

İşgalci İsrail’in saldırılarına dünya sessiz kalırken, destek için yapılan Filistin paylaşımları sosyal medya platformları tarafında siliniyordu. Twitter ve Facebook, İşgalci İsrail ordusunun sivilleri hedef aldığı saldırıları sonrasında Filistin’e destek amaçlı yapılan paylaşımları engellemekle suçlanıyordu.

"SPAM OLARAK ALGILANDI"

Washington Post’taki habere göre, Washington Post'taki habere göre, Twitter'ın açıklamasında, art arda ve çok hızlı biçimde yapılan paylaşımların hata sonucu spam olarak algılandığı belirtildi. Bunun akabinde yüzlerce hesap geçici olarak kilitlendi ve tweetler arama sonuçlarına yansıtılmadı.

ÇOK SAYIDA GÖNDERİ HALA SANSÜRLÜ

Facebook'un sahibi olduğu Instagram ise problemle ilgili birden fazla açıklama yaptı. Bunların arasında, "nefret söylemi algılama yazılımı"nın anahtar kelimeyi terörizmle eşleştirmesi gibi durumunların da olduğu aktarıldı.
Şirketler problemlerin hızlıca çözüldüğünü bildirse de bazı aktivistler, çok sayıda gönderinin hala sansürlendiğini savunuyor.

SALDIRILARDA 254 KİŞİ ŞEHİT OLDU

İsrail'in 10 Mayıs'ta abluka altındaki Gazze Şeridi'ne başlattığı 11 gün süren saldırılarda yaralanan bir Filistinlinin daha yaşamını yitirmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 254'e yükseldi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...