Tgrt Haber
05 Nisan 2018 15:07

Son dakika! ESOGÜ’de silahlı saldırı: 4 kişi hayatını kaybetti!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde silahlı bir saldırı olduğu, saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.

Son dakika! ESOGÜ’de silahlı saldırı: 4 kişi hayatını kaybetti!
silahlı saldırı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde, bir öğretim görevlisinin silahlı saldırısını sonucu 4 öğretim görevlisinin hayatını kaybettiği, şüphelinin polis tarafından yakalandığı bildirildi. Osmangazi Üniversitesi Rektörü yaptığı açıklamada saldırıya ilişkin bilgiler verdi. Rektör, saldırganın FETÖ soruşturmasında ihraç edildiği yönündeki iddiaları yalanladı. Rektör, saldırganın çok sayıda kişiye FETÖ suçlamasında bulunduğu ve gelen şikayetler üzerine hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. Rektörün açıklamalarına göre saldırganın hedefinde dekan vardı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirilen silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, bir araştırma görevlisi henüz bilinmeyen bir nedenle meslektaşlarının üzerine ateş açtı.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Alınan bilgiye göre, Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan 1981 Ankara doğumlu Volkan Bayar, henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü, 3 kişiyi yaraladı.

OLAY SONRASI BÜYÜK PANİK
Olay sonrası büyük panik yaşanan kampüse çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

SINAVLAR ERTELENDİ
Öte yandan saldırı nedeniyle fakültede öğleden sonraki sınavların ertelendiği duyuruldu.

3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ
Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak'tan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Olayın soruşturulması için 3 savcı görevlendirildiğini söyleyen Çakacak, "Olayın araştırması yapılıyor. Araştırma yapıldıktan sonra sebepleriyle ilgili araştırma yapıdıktan sonra geniş bilgi verilecektir. Başsavcılığımız olaya el koydu. Olay aydınlatıldıkça gerekli açıklama yapılacaktır" diye konuştu.

OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN SALDIRI AÇIKLAMASI
Osmangazi Üniversitesi Röktörlüğü, 4 kişinin hayatını kaybettiği silahla saldırı olayı ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bugün Üniversitemiz Eğitim Fakültesi'nde gerçekleşen silahlı saldırı sonucunda mesai arkadaşlarımız hayatını kaybetmiştir. Bu elim olayda, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Eğitim Fakültesi Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Arş. Gör. Yasir Armağan Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Bu menfur saldırıda hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm Üniversitemiz camiasına sabır ve baş sağlığı diliyoruz" diye belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...