Tgrt Haber
25 Kasım 2016 07:10

Suriye hain saldırı için özellikle o uçağı seçmiş

Suriye’de Fırat Kalkanı Operasyonu’nu kapsamında Suriye'de bulunan Türk askerlerine dün sabaha karşı havadan saldırı yapıldı.

Suriye hain saldırı için özellikle o uçağı seçmiş
suriye, uçak,

Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, saldırıyı Suriye rejim güçlerinin gerçekleştirmiş olabileceğinin değerlendirildiğini duyurdu. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre saldırı, El Bab yakınlarında çoğunluğunu Özel Kuvvetler (Bordo bereli) timlerinin oluşturduğu karargâha yapıldı.

Terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’de ikinci önemli merkezi olan El Bab’a yönelik harekâta destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına havadan yapılan saldırıda Üsteğmen Zafer Er, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat ve Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan şehit düştü. Biri ağır olmak üzere 10 asker de yaralandı.

Suriye hain saldırı için özellikle o uçağı seçmiş

SABAHA KARŞI SALDIRMIŞLAR

Genelkurmay’dan tarafından yapılan açıklamada saldırının 03:30'da gerçekleştirildiği açıklandı. Saldırının, geçen yıl Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesinin yıldönümüne denk gelen 24 Kasım’da olması dikkat çekti. Hürriyet’te yer alan habere göre, saldırı El Bab yakınlarında çoğunluğunu Özel Kuvvetler (Bordo bereli) timlerinin oluşturduğu karargâha yapıldı. Bu nedenle saldırıda ÖSO güçlerinden ölen veya yaralanan olmadı.

GECE GÖRÜŞ ÖZELLİĞİ VARMIŞ

Saldırının Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait Albatros tipi Çek Cumhuriyeti yapımı küçük eğitim uçağı ile yapıldığı ileri sürüldü. Bu uçaklar aynı zamanla hafif taarruz maksatlı olarak da kullanılıyor. Ancak saldırının gece karanlığında ve Türk karargâhı hedef alınarak nokta atışı ile yapıldığı dikkate alındığında Albatros tipi küçük bir eğitim uçağının bunu nasıl gerçekleştirdiği merak konusu oldu. Bazı askeri uzmanlar, Esad rejiminin El Bab’ın TSK destekli ÖSO’nun eline geçmesini istemediğini ve geçen hafta bu bölgeye yığınak yapmaya başladığını anımsatarak, “El Bab yakınlarındaki Kuveyrs askeri üssüne yapılan yığınakta hava savunma füzeleri ve Albatros tipi uçaklar bulunuyor. Bu uçaklardan 5’inde gece görüş özelliği var” değerlendirmesinde bulundu.

‘ŞU AN İÇİN KARŞILIK VERMEDİK’

Askeri kaynaklar, saldırının oluş şekli, saldırıyı yapan uçağın radar izinin olup olmadığı, Türkiye’nin anında karşılık verip vermediği gibi kritik sorulara karşılık, “Olay araştırılıyor. Şu an için bir karşılık vermedik. Suriye rejim güçleri tarafından gerçekleştirildiğini değerlendiriyoruz. Ancak Suriye ordusu içinde de Türk ve Suriye ordularının karşı karşıya gelmesini isteyen bazı güçlerin olduğunu unutmamak gerekir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...