Tgrt Haber
06 May 2021 15:26

Son dakika: Tam kapanma uzatılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı bir televizyon programında tam kapanma süresinin uzatılıp uzatılmayacağı hakkında açıklama yaptı.

Son dakika: Tam kapanma uzatılacak mı?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 17 Mayıs'ta sonra erecek tam kapanmanın uzatılması konusunun şimdilik gündemlerinde olmadığını açıkladı. Konunun kabinede değerlendirilip ona göre karara varılacağını belirten Oktay şöyle konuştu:

"Tam kapanma gündemimizde yok"

"Şu anda böyle bir uzatma gündemimizde yok. Sağlık Bakanlığımız günlük verileri sürekli paylaşıyor. Salgın dönemini tam kapanmaya girmeden yönetmeye çalıştık. Ekonomik ve sosyal boyutu olduğu için tüm çarkları yürütmeye çalıştık. Ramazandan önce pik yaşadık. Bir ilk yarı kapanma ile bazı tedbirler almıştık. Azaltmayı gerçekleştirebilirsek, yaz sezonuna girersek çok daha avantajlı şekilde girelim diye tedbirlere başvurmuştuk. Tam kapanmanın gerekli olduğunu gösterdi veriler."

Aşı çalışmalarına da değinen Fuat Oktay, toplamda 18 aşı çalışması olduğunu, bunlardan 7'sinin insan deneyi aşamasına geldiğini vurguladı. 7 firmadan 4'ünün klinik test onayı aldığını belirten Oktay, Kayseri'deki çalışmanın bir adım önde olduğunu ifade etti. Oktay konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Aşılamada dördüncü sıradayız"

"Aşı artık bir güce dönüşmüş durumda. Üretilecek bir aşıyı sadece Türk insanı beklemiyor. Bizden daha yakın takip eden ülkeler var.

Biontech ve Sputnik için görüşmeleri de yapıyoruz. Aşılama devam ediyor. Şu anda aşılamada dördüncü sıradayız. Burada çok daha hızlı bir şekilde devamını getireceğiz Sputnik zaten onayını aldı, görüşmelerini yaptılar, hızlı bir şekilde üretim boyutuna geçecekler."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...