Tgrt Haber
11 Haziran 2022 07:40 - Güncelleme : 11 Haziran 2022 07:51

Sütten çıkmış ak kaşık! Süt banyosundan tazminat kazandı, az buldu

Konya'da “süt banyosu” yaparak fabrikanın kapanmasına sebep olan Emre S. beraat ettiği davada bir de psikolojisinin bozulduğu gerekçesiyle tazminat kazandı. Aldığı tazminatı az bulan Emre S. karara itiraz edecek.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
süt banyosu,konya

Konya Meram’daki bir süt merkezinde temizlik kazanında süt banyosu yaptığı gerekçesiyle altı gün hapis yatan Emre S. Hazine ve Maliye Bakanlığına 120 bin lira maddi ve manevi tazminat davası açtı. 

SÜT BANYOSUNDAN TAZMİNAT KAZANDI

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, davacı Emre S. ile taraf avukatları katıldı. Emre S'nin avukatı Mehmet Tunç müvekkilinin olay nedeniyle maddi ve manevi olarak yıprandığını savundu.

Mahkeme heyeti, daha önce "zehirli madde katma" suçunu işlediğine dair yeterli delil bulunmaması nedeniyle beraat kararı verilen Emre S'ye 465 lira maddi, 700 lira manevi tazminatın Maliye Hazinesi'nden ödenmesine karar verdi.

Mahkeme, şahsa 1.150 TL tazminat ödenmesine hükmetti. Bunu az bulan Sayar “Suçsuz yere hapse girdim. Psikolojim bozuldu. Karara itiraz edeceğim” dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Meram ilçesindeki süt toplama merkezinde çalışanlardan birinin kazana doldurulan sütle banyo yaptığı görüntülerinin 26 Ekim 2020'de sosyal medyada paylaşılmasının ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, firmanın faaliyetine son vermiş ve idari para cezası uygulamıştı.

Olaya ilişkin 5 Kasım'da gözaltına alınan şüpheliler Emre S. ve Uğur T, 6 Kasım'da çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe cezaevine gönderilmiş, 11 Kasım'da da tahliye edilmişti.

Şüpheliler hakkında "zehirli madde katma" suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmış, 5. Ağır Ceza Mahkemesi, delil yetersizliği gerekçesiyle sanıkların beraatine karar vermişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...