Tgrt Haber
10 Şubat 2015 19:02

Terme'yi turizm de 'Amazon savaşçıları' tanıtacak

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük metropol şehri Samsun'un turizm potansiyelleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gün ışığına çıkarılıyor.

Terme'yi turizm de 'Amazon savaşçıları' tanıtacak
terme

İlçelerin turistik değerlerini tanıtıp yaygınlaştırmak için yatırım gerçekleştiren belediye, tarih boyunca birçok medeniyetin hüküm sürdüğü Terme'yi masaya yatırdı. Belediye, ilçe ile özdeşleşen savaşçı Amazon kadınları efsanesini turizme kazandırıp uluslararası düzeyde tanıtma kararı aldı. İlçenin Simenit Gölü ve Thermodon Çayı bölgesine yerleştikleri bilinen Amazon kadınları efsanesi, uluslararası turizme hazırlanacak.
Dünyaca ünlü efsanenin Terme sahillerinde cereyan etmiş olduğuna dair birçok tarihçinin kanaati, ilçeyi turizm potansiyeli haline getirdi. Uzun yıllardır Simenit Gölü ve Thermodon Çayı bölgesi çok sayıda bilim adamının araştırmalarına sahne olurken, Samsun Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi, bu potansiyeli turistik markaya dönüştürmeye hazırlanıyor.
Vali İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, savaşçı kadınların yaşadığı iddia edilen Gölyazı Mahallesi Simenit Gölü ve Termedon Çayı bölgesini sahil güvenlik helikopterle dolaşıp fotoğrafladı. Gezisi sonrası değerlendirmede bulunan Vali Şahin ile Başkan Yılmaz, göl ve çay bölgesinin büyük turizm potansiyeli olduğunu kaydetti. Vali ile Başkan, efsane ile bütünleşen bölgeyi bilimsel çalışmalarla turizme kazandıracaklarını vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...