Tgrt Haber
30 Ağustos 2022 14:16 - Güncelleme : 31 Ağustos 2022 13:14

Thodex vurgununda kilit soru!

2.000’den fazla kişiyi yaklaşık 2 milyar dolar dolandıran Thodex'in kurucusu Fatih Özer yakalandı. Mağdurların avukatı Sinan Keskin, adli sürecin nasıl işleyeceğini TGRT Haber’de anlattı. Keskin mağduriyetlerin giderilmesinin Özer’in vereceği bilgilere bağlı olduğunu vurgulayarak “Kilidi soğuk cüzdan çözecek” dedi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Thodex,Fatih Özer,Arnavutluk,Kripto para
Fatih Özer, hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Türkiye’den en büyük kripto para vurgununa imza atan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalandı. Kırmızı bültenle aranan Özer, 2.000’den fazla kişiyi yaklaşık 2 milyar dolar dolandırdı. Özer'in Türkiye'ye iadesi için emniyet işlemlerini başlatırken mağdurların gözü şimdiden adli makamlara çevrildi. Mağduriyetlerinin giderilmesini bekleyen Thodex vurgunları bekleyiş içinde. Peki süreç nasıl işleyecek? TGRT Haber’de mağdurların avukatı Sinan Keskin, sürecin Özer’in vereceği bilgilere göre şekilleneceğini belirterek “Kilidi soğuk cüzdan çözecek” dedi. 

THODEX VURGUNUNDA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? MAĞDUR AVUKATI ANLATTI 

İade sürecine ilişkin takvimi avukat Sinan Keskin şöyle açıkladı: “Türk ve Arnavutluk adli makamları arasında süreç bir süredir ilerliyordu. Özer sonunda yakalandı. Bundan sonra emniyet makamları Arnavutluk’a gidecek. Aranan ve hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen şahsı Türkiye’ye getirecekler. Sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra cezaevine konulacak. Akabinde İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 23 Eylül’de yapılacak olan duruşmada kendisinin ifadesi alınması gerekmektedir.”

SOĞUK CÜZDAN ÖNEMLİ 

Sanığın vereceği bilgilerin son derece önemli olduğunu belirten Keskin, mağdurların mağduriyetinin giderilmesi noktasında çeşitli ihtimaller olduğuna değinerek şunları söyledi: “Yanında götürdüğü soğuk cüzdanın ya da soğuk cüzdandaki paraları başka paralara cevirdiyse onların yerini söylemesi durumunda mağdurların zararlarının gidermesi söz konusu olacaktır. Zaten banka hesaplarında, menkul ve gayrimenkullerinde tedbir kararı mevcut. Vereceği bilgiler son derece önem taşıyor. Bu organizasyonlarda kimler varsa onlar da açığa çıkacaktır.”  

Thodex vurgununda kilit soru!

SÜRECİ SANIK FATİH ÖZER'İN VERECEĞİ BİLGİLER  BELİRLEYECEK! 

Sürecin zaman alacağını belirten Keskin, yargılama sürecinin uzun süreceğine dikkat çekerek “Mağdurların mağduriyetinin giderilmesindeki süreç sanığa bağlı. Bilgileri verir, soğuk cüzdana, kriptolara veya para birimi cinsinden olan varlıklara ulaşılırsa kayyum atanır ve süreç ilerler. Ancak kısa sürmeyeceğini söyleyebilirim. Sanık daha önce avukatları vasıtasıyla uzlaşmak istediğini belirtmişti. Buraya geldiğinde uzlaşmak ve zararları gidermek istiyorum derse ve ödemeleri yaparsa kısa sürede mağduriyet giderilebilir.”

Mağdurların sevinçli olduğunu belirten Keskin, uzun süredir beklenen bir haber olduğunu söyledi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...