Tgrt Haber
15 Şubat 2023 02:15 - Güncelleme : 15 Şubat 2023 03:21

TRT muhabiri Hasan Yetmez'i enkaz altından Suriyeliler kurtardı 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da, enkaz altında kalan TRT Hatay muhabiri Hasan Yetmez'in sesini Suriyeli gençler duydu. Suriyeli gençler Yetmez'i 15 saat boyunca kaldığı enkazdan kurtarıp hastaneye götürdü. Yetmez, "Arapça bildiğim için onlarla diyolog halinde oldum. Sağ olsunlar beni hastaneye götürdüler" dedi. 

TRT,muhabir,enkaz,deprem

Türkiye'nin Güney'i, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana geşen iki büyük depremle sarsıldı. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki  deprem 10 şehirde yıkıma sebep oldu. Depremden en çok etkilenen illerden biri de Hatay oldu. Oturduğu binada enkaz altında kalan TRT Hatay muhabiri Hasan Yetmez, tam 15 saat sonra Suriyeli gençler tarafından kurtarıldı.  

"KİMSE BENİ DUYMUYORDU"

TRT muhabiri Hasan Yetmez, ilk saatlerde kimsenin kendisini duymadığını söyledi. Yetmez, "15 saat enkazın altında kaldıktan sonra bağırıp çağırdım, üşüyordum. Herkes kendi can derdine düşmüştü. Yan apartmandakiler çoluğunu çocuğunu alıp arabayla gidiyordu. Herkes uzaklaşıyordu" dedi. 

"SURİYELİ GENÇLER BENİ ENKAZDAN ÇIKARDI"

Arapça bildiği için Suriyeli gençlerle rahat anlaştığını belirten Yetmez, "En son Suriyeli gençler vardı. Onların sesini duydum, Arapça bildiğim için onlara seslendim. Sağolsunlar onlar büyük uğraş sonucu beni çıkardılar. Enkazdan aldıktan sonra Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüler. Hastane zarar görmüş dediler. İçeri almadılar beni, dışarıda kurulan çadırlara aldılar. Serum bağladılar, 24 saat sonra ambulansla Adana'ya sevk ettiler. Böbreklerim çalışmıyordu, ara ara diyalize bağlıyorlardı. İyiyim Allaha şükür hiç bir şeyim yok. Beni soran, dua eden tanıyan tanımayan herkesten Allah razı olsun" dedi. 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...