Tgrt Haber
18 Temmuz 2022 19:26 - Güncelleme : 18 Temmuz 2022 19:45

Ücretli öğretmenlere zam müjdesi: Ek ders ücretlerine artış yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam yapıldığını duyurdu. Buna göre, her beş ders için ilave bir ek ders ödemesi yapılacak. Peki, 2022 ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin ek ders ücreti ne kadar oldu?

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber, AA
Ücretli öğretmenlere zam müjdesi: Ek ders ücretlerine artış yapıldı
2022 ek ders ücreti,ücretli öğretmen,usta öğretici

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. KYK kredi borçlarının faizlerinin silineceğini sadece ana paranın geri alınacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretli öğretmen ve usta öğreticileri sevindiren bir müjde daha verdi. Erdoğan, her 5 ders için ilave bir saat ek ders ödemesi yapılacağını söyledi.

2022 EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Ücretli çalışan öğretmenlere ve usta öğreticilere de müjde veren Erdoğan, "Her 5 ders için ilave 1 saat ek ders ödemesi yapacağız" dedi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE EK DERS ZAMMI

Erdoğan, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmenlere ve usta öğreticiler ile Kur'an kurslarında görevlendirilen öğreticilere her 5 ders için ilave 1 saat ek ders ödemesi yapacağız. Bu düzenlemenin ardından haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin, usta öğreticinin ve Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücret 3 bin 400 liradan yüzde 68 artışla 5 bin 740 liraya yükselmektedir. Usta öğreticilerimizin 40 saat üzerinden alacakları ücret de 4 bin 500 liradan yüzde 64 artışla 7 bin 400 liraya çıkmaktadır. Yeni düzenlemenin ücretli çalışan öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve Kur'an kursu öğreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

DERS SAATİ        MEVCUT ÜCRET               YENİ ÜCRET

Yeni düzenlemeye göre, ücretli öğretmen, usta öğreticil ve Kur'an kursu öğreticilerine ders saatine göre yüzde 64 ila 68 zam yapıldı.

30                           3 BİN 400 TL                       5 BİN 740 TL (Yüzde 68 zam)

40                           4 BİN 500 TL                       7 BİN 400 TL (Yüzde 64 zam)

SON SINIFTAKİ TIP VE DİŞ HEKİMLİĞİ ÖĞRENCİLERİNE ASGARİ ÜCRET

En büyük reformları gerçekleştirdikleri alanların başında sağlığın geldiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tıp ve diş hekimliği fakültelerinin son sınıf öğrencilerine asgari ücret kadar ödeme yapılacak" dedi.

"Öğrencisinden en üst düzey yöneticisine kadar sağlık çalışanlarının tamamının işini huzur ve güven içinde yapması en önemli önceliğimizdir. Bunlar arasında tıp ve diş hekimliği fakültelerimizin son sınıflarında kurum personeli gibi mesai yaparak, nöbet tutarak çalışan, bilfiil hastalarla ilgilenen öğrencilerimiz de vardır. Hekim adayı öğrencilerimizin hem emeklerinin karşılığını vermek hem motivasyonlarını yükseltmek için kendilerine yapılan ve asgari ücretin üçte biri kadar olan ödeme miktarını artırma kararı aldık. Devlete bağlı üniversitelerimizin tıp ve diş hekimliği fakültelerinin son sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacak. Bu düzenlemenin her iki fakültemizin öğrencilerine hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: TGRT Haber, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...