Tgrt Haber
21 Mart 2018 15:55

'Zeytin Dalı Harekatı'ndan çarpıcı fotoğraflar

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak’ta başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı” ilk gününden bu yana bu fotoğraflarla dünya kamuoyuna aktarıldı.

'Zeytin Dalı Harekatı'ndan çarpıcı fotoğraflar
zeytin dalı harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in Karri, Şerbanlı ve Şedya köylerini terör örgütü PYD/PKK'dan arındırdı. ÖSO mensupları, ağır silahlarla saldırı düzenledi.
Hatay'da Zeytin Dalı Harekatı için sınır hattına giden Mehmetçik, yol kenarında kendilerine sevgi gösterisinde bulunan Suriyeli sığınmacı çocuklara süt dağıttı.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Mehmetçik ilerleyişini sürdürürken, teröristlerin korkulu rüyası keskin nişancılar da birliklere ateş gücü sağladı
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bir süre önce Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye sevk edilen teröristlerin korkulu rüyası jandarma ve polis özel harekat timleri, Afrin hattında operasyona destek vermeye başladı. Oluşturulan üs noktalarına konuşlandırılan ortak harekat kabiliyetine sahip JÖH ve PÖH'ler, özellikle meskun mahallerde patlayıcı imha ve ev araması faaliyetlerini icra etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...