Tgrt Haber
11 Haziran 2021 06:52

Zincir markete pazar günü yasağı gelebilir

Korona kısıtlamaları kapsamında zincir marketlerin çalışma günleri ve sattıkları ürünlere ilişkin bazı düzenlemeler gelmişti. Hükümet şimdi küçük esnafı koruyabilmek için bu düzenlemelerin bazılarını kalıcı hale getirmeye hazırlanıyor. Zincir market yasa taslağında marketlerin pazarları kapalı olmasından bakkallara olan mesafesine kadar dikkat çeken başlıklar var. İşte ayrıntılar...

Zincir markete pazar günü yasağı gelebilir
market düzenlemesi,ekonomi,koronavirüs,küçük esnaf

Hükümetin küçük esnafı korumak için hazırladığı zincir marketlere ilişkin düzenlemenin ayrıntıları netleşmeye başladı. Taslağa göre marketlerin çalışma saatlerine ilişkin iki ayrı formül üzerinde çalışılıyor.

Buna göre; zincir marketlerin pazar günleri saat 11’de açılması planlanıyor. Pazar günleri zincir marketlerin tamamen kapalı olması seçeneği de gündemde yer alıyor.

KÜÇÜK ESNAF ZİNCİR MARKETE KARŞI KORUNACAK

100’er metre arayla aynı zincir marketin farklı şubelerinin açılması da önlenecek. Bulvar üzerinde zincir market ve mahalle bakkalı arasında 2 kilometre mesafe kuralı uygulanacak. 2 bin altı nüfuslu bölgelerde zincir market şubeleri açılmayacak. Köy bakkallarının kapanmasının önüne geçilecek. Buna göre, her 5 bin nüfusta bir market açılabilecek.

Alanı bin 500 metre karenin altında olan zincir marketlerde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya gibi ürünlerin satışı yapılmayacak. Böylece bakkalların yanısıra diğer küçük esnafın da korunması sağlanacak

Öte yandan, yeni açılacak AVM’ler arasında ise en az 5 kilometre mesafe olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...