Tgrt Haber
29 May 2022 20:53 - Güncelleme : 30 May 2022 17:08

Son dakika! Bakan Koca duyurdu: Maske zorunluluğu kaldırıldı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı 29 Mayıs koronavirüs tablosunu açıkladı. Son 24 saatte 864 yeni vaka tespit edilirken, 2 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayısının son 3 günde binin altına düşmesinin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplu taşımada maske zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı. Toplu taşımada isteğe bağlı olacak maskeler, hastanelerde ise zorunlu olmaya devam edecek.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
maske,fahrettin koca

2019 yılının sonlarında Çin'de ortaya çıkan ve dünya genelinde milyonlarca insanın ölümüne neden olan Kovid-19 salgınında iki buçuk yıl sonra normalleşme sürecine girildi. Bir süredir vaka sayılarının düşmesi nedeniyle açık alanda zorunlu olmaktan çıkarılan maskeler artık toplu taşıma araçlarında da isteğe bağlı oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 29 Mayıs koronavirüs tablosuna göre, 864 yeni vaka tespit edilirken, 2 kişi hayatını kaybetti. Bir günde yapılan test sayısı 129 bin 961, iyileşen sayısı ise 1107 olarak açıklandı.

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,49 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,19 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 720 bin 907’e yükseldi.

Son dakika! Bakan Koca duyurdu: Maske zorunluluğu kaldırıldı

MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 3 günde üst üste vaka sayısının binin altına düşmesiyle birlikte toplu taşımada maske zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1000'in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa. Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz" ifadelerini kullandı.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...