Tgrt Haber
02 Mart 2023 09:53 - Güncelleme : 02 Mart 2023 10:17

FBI’nın Koronavirüs iddiasından sonra Çin sessizliğini bozdu: Güvenilirliğiniz yok

Koronovirüs’ten en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen ABD, virüsün kaynağına ilişkin araştırmalarına devam ediyor. Beyaz Saray’ın açıklamalarından ve FBI’nın ‘laboratuvar kaynaklı’ iddiasından sonra Çin sessizliğini bozdu. 

FBI’nın Koronavirüs iddiasından sonra Çin sessizliğini bozdu: Güvenilirliğiniz yok
Koronavirüs,Çin,ABD

Çin-ABD arasındaki Koronavirüs gerilimi giderek tırmanıyor. İlk olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde görülen ve buradan dünyanın dört bir yanına yayılan Koronavirüs (Kovid-19) milyonlarca hayata mal oldu. Virüsten en fazla etkilenen ülkelerden biri olan ABD, virüsün kaynağına ilişkin araştırmalarına devam ediyor. Son günlerde Çin ile ilgili ABD istihbarat raporları dünyada gündeme geliyor.  ABD Enerji Bakanlığı'nın koronavirüsün kökeni olarak laboratuvar sızıntısını işaret etmesinin ardından ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray de, koronavirüsün 'büyük ihtimalle Çin hükümetinin kontrolünde olan bir laboratuvardan sızdığını' söyledi.

FBI'DAN ŞOK SUÇLAMA 

Wray, bunun bir kurum olarak FBI’ın kanısı olduğunu belirtti. Fox News’a konuşan Wray “FBI bir süredir pandeminin muhtemelen laboratuvar kaynaklı bir olay sonucu başladığını düşünüyor” dedi. Wray açıklamasında şunları söyledi: “Çin pandeminin kökenlerini tespit etmeye yönelik girişimleri engellemek ve gerçekleri bulanıklaştırmak için elinden geleni yapıyor. Bu hepimiz için çok talihsiz.”

DOLANDIRICILIK VE ZAYIF SİCİL 

Wray'in açıklamaları sonrası Pekin'in yanıtı sert oldu. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning, “ABD istihbarat topluluğunun dolandırıcılık ve aldatma konusundaki zayıf siciline dayanarak, çıkardıkları sonuçların hiçbir şekilde güvenilirliği yok” dedi. Sözcü, Pekin'in Washington'ı bilime ve gerçeklere saygı duymaya davet ettiğini belirtti. 

DSÖ: DÜŞÜK İHTİMAL 

Pandeminin başlarında virüsün laboratuvardan yayılmış olabileceği iddiası komplo teorisi olarak görülüyordu. Sağlık yetkilileri bu senaryoyu reddediyordu. Dünya Sağlık Örgütü de (DSÖ) bunun “son derece düşük bir ihtimal olduğunu” söylemişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...