Tgrt Haber
02 Ekim 2023 15:56 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 16:12

İngiltere'den Korona açıklaması: Bizi şaşırtmaya devam edecek

İngiltere hükümetinin sağlık danışmanı Waite, Koronavirüs ile ilgili yetkilileri ve vatandaşları "Şaşırtmaya devam edecek" sözleriyle uyardı.

Dr. Thomas Waite, Koronavirüs'ün öngörülemez olduğunu söyledi.
Koronavirüs,Korona

Dr. Thomas Waite, Koronavirüs'ün öngörülemez olduğunu söyledi.

İngiltere hükümetinin yardımcı sağlık danışmanı Dr. Thomas Waite, Covid'in "şaşırtmaya devam edeceğini" söyledi. Waite, Covid'in halen mevsimsel bir davranış sergilemediğini ve diğer kış hastalıklarına göre daha öngörülemez bir seyir izlediğini belirtti. Dr. Waite, İngiltere'de aşı sırası gelenlerin ücretsiz grip aşısı ya da Covid aşısını olması çağrısını yaptı.

Koronavirüs yayılmaya devam ediyor

25 BİN KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU

İngiltere'deki Covid vakaları, haftalık olarak yüzde 14 artışla yaz aylarının en yüksek artış oranına erişmişti. Uzmanlar bu artışın, henüz sonbahar aylarında beklenen mevsimsel dalganın başladığı anlamına gelmediğini kaydetti. Hükümetin verilerine göre İngiltere'de geçen yıl grip aşısı sayesinde yaklaşık 25 bin kişinin hastaneye başvurmasının önüne geçildi.

BBC'nin haberine göre öte yandan veriler, gribin geçen kış 14 bin fazladan ölüme neden olduğunu da ortaya koyuyor. Covid ise ülkede geçen kış boyunca on binin üzerinde ek ölüme neden oldu.

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...