Tgrt Haber
14 Mart 2022 16:21 - Güncelleme : 14 Mart 2022 16:37

Pfizer'ın CEO'sunda 4'üncü doz açıklaması: Artık gerekli

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19’un etkisi devam ediyor. Pfizer CEO'su Albert Bourla, 4 dozun gerekli olduğunu belirtti.

Pfizer'ın CEO'sunda 4'üncü doz açıklaması: Artık gerekli

Pfizer CEO'su Albert Bourla yaptığı açıklamada, özellikle Omicron gibi varyantlarda aşıların azalan etkinlikleri nedeniyle dördüncü doz aşıya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. "Şu anda, gördüğümüz şekliyle dördüncü bir güçlendirici gerekli" diyen Bourla, vurulan 3 doz aşının hastaneye yatış ve ölüm oranlarında oldukça etkili olduğunu söyleyerek “Ancak bu çok uzun sürmez” dedi.

5 YAŞ ALTINA ÖZEL AŞI

Tüm varyantlara karşı etkili olan ve etkinliğin bir yıl boyunca sürebileceği bir aşı üzerine çalıştıklarını kaydeden Bourla, “Bunu başarabilirsek o zaman gerçekten eskiye dönebilmemiz ve aşıyı takip etmemiz çok kolay olacak” dedi. 12 yaşında veya daha büyük olan herkesin ikinci aşısından beş ay sonra üçüncü doz Pfizer aşısı alabileceğini kaydeden Bourla, şunları konuştu: “Pfizer, 5 yaşın altındaki çocuklar için mayıs ayı gibi erken bir tarihte aşı geliştirebilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...