Tgrt Haber
21 Mart 2024 00:09 - Güncelleme : 21 Mart 2024 00:14

Bakan Uraloğlu'ndan kültürel mirasa sahip çıkma mesajı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İznik'te iftar etkinliğinde vatandaşlarla bir araya geldi. Uraloğlu, iftar sonrası İznik'te bulunan Roma Tiyatrosu'nu ziyaret etti.

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Bursa'nın İznik ilçesinde düzenlenen iftar etkinliğine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, akşam yemeği sonrasında tarihi Roma Tiyatrosu'nu gezdi. Uraloğlu'nun İznik ziyareti, iftar programı ve ardından gerçekleştirdiği bu kültürel tur ile son buldu.

İftar yemeğinde yerel halkla bir araya gelen Abdulkadir Uraloğlu, daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarını yürüttüğü Roma Tiyatrosu'nda incelemelerde bulundu.

Uraloğlu, yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde görerek, projeye ilişkin bilgi aldı. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Uraloğlu, Roma Tiyatrosu'nu ziyaret etmenin kendisine büyük bir mutluluk verdiğini ifade etti ve tarihi eserlerin korunması gerektiğini vurguladı. 

Bakan Uraloğlu'ndan kültürel mirasa sahip çıkma mesajı!  - 1. Resim

Bakan Uraloğlu, 2017 yılından bu yana Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın sadece toplumsal değil, aynı zamanda tarihi alanlarda da önemli çalışmalara imza attığını belirtti. 

"BU ESERLERİ KORUMAK BİZE YAKIŞIR"

Aktaş'a teşekkürlerini ileten Uraloğlu, "Burada bulunmaktan ve Roma Tiyatrosu'nu gezmekten mutluluk duydum. Bu eserin ortaya çıkarılması bir ilginin sonucudur. Ülkemizde sadece insanları ulaştırmıyoruz, tarihine de sahip çıkıyoruz" dedi. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...