Tgrt Haber
10 Kasım 2021 20:58

Nusret sosyal medyada neden önümüze çıkıyor? Medya araştırmasında dikkat çeken sonuç

Dünya kamuoyunda sık sık gündem olan ve ‘Salt Bae’ olarak bilinen Türk şef Nusret Gökçe'nin basındaki yerine dair analiz yapıldı.

Nusret sosyal medyada neden önümüze çıkıyor? Medya araştırmasında dikkat çeken sonuç
Nusret,sosyal medya,Tuzlama

Kendine özgü et tuzlama şekliyle fenomen olan şef Nusret Gökçe’nin dünya basınında çokça sık almasına dair analiz yapıldı. Dünyaca ünlü Wired internet sitesi, Salt Bae lakaplı Gökçe’nin medyayı kullanma şeklini analiz ederek “Salt Bae’nin bir sonraki büyük hareketi? Sınırsız içerik” başlıklı bir yazı yayımladı.

LONDRA’DAKİ ŞUBENİN 774 KEZ HABERİ OLDU

Yapılan analizde Gökçe’nin tuzlama hareketiyle kısa sürede popüler olduğu belirtilirken Londra’da 14. restoranını açmasının ardından popülerliğinin viralliğe evrildiğine dikkat çekildi. Londra’da restoranı açmasının ardından Nusret’in dünya genelinde 774 kez haberi yapıldı. Ünlü fast food devi McDonald’s’ın ilk vegan burgeri McPlant, geçen hafta piyasaya sürüldüğünde yalnızca 48 habere konu olurken, aynı dönemde Gökçe ile ilgili internette 149 yazı çıktığı belirtildi.

SOSYAL MEDYA ETKİSİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Gökçe’nin sosyal medyada ünlü olmasından 57 ay ve eti yenebilir altına sarmasından 37 ay sonra, 28 Ekim’de Twitter’a yüklenen bir videosunun 1.7 milyon kez izlendiği vurgulanırken, Türk şefin, hem müşteriler hem de basın için mükemmel bir içerik haline gelmesi nedeniyle bu denli popüler olduğu kaydedildi.

Nusret sosyal medyada neden önümüze çıkıyor? Medya araştırmasında dikkat çeken sonuç

RESTORANA FOTOĞRAF PAYLAŞMAK İÇİN GİDEN VAR

Yazıda, özellikle İngiltere’de toplumsal hiyerarşilerin bulunduğuna dikkat çekildi ve Gökçe’nin Londra’daki restoranının sırf bu yüzden de popüler olduğu belirtildi. Gökçe’nin müşterilere yaptığı şov ya da altın kaplı etinin insanlar için “statü sembolü” olduğu ifade edilen analizde, müşterilerin çoğunun restorana sadece sosyal medyada fotoğraf paylaşmak için gittiği vurgulandı.

KENDİSİNİN PAYLAŞILMASI HOŞUNA GİDİYOR

Nitekim “reklamın iyisi kötüsü” olmaz anlayışıyla hakkındaki olumsuz haberlere bile Instagram hesabında yer veren Gökçe’nin, İstanbul’daki restoranında da müşterilerin kendisini sosyal medyada paylaşmasından mutlu olduğu ve insanların sosyal medya içeriği ihtiyaçlarını anladığı ifade edildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...