Tgrt Haber
16 Ağustos 2023 16:41 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 17:05

Banyodaki küf sorununa en etkili çözüm! Fayansların ve duvarların pırıl pırıl olmasını sağlıyor...

Evin en nemli bölümü olan banyolar, küf oluşumunun en fazla olduğu yerlerdir. Sağlığınızı tehdit eden küfü bulunduğunuz ortamdan uzaklaştırmanın ise bazı püf noktaları bulunuyor. İşte detaylar…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Banyodaki küf sorununa en etkili çözüm! Fayansların ve duvarların pırıl pırıl olmasını sağlıyor...
banyo,temizlik

Roza.com'dan derlenen bilgiye göre; Nemli bir yer olan banyolar sıcak bir duşun ardından ortamda yeterince havalandırma söz konusu değilse, sızıntı varsa tavanda, banyo karolarında gri ve siyah noktalar görmeye başlayabilirsiniz. İşte bu noktalar, büyük bir tehdit olan küflerdir. Fakat bazı ipucu ile bu küf sorununu kökten çözebilirsiniz.

HAVALANDIRMA

İlk adım, banyonun her zaman en iyi şekilde havalandırıldığından emin olmaktır. Bir pencereyi açtıktan sonra kapıyı da aralık bıraktığınızdan emin olun. Ayrıca yeterince havalandıramayacağınızı düşündüğünüz banyo için havalandırma sistemlerini kullanabilirsiniz.

TAM BİR KURUTMA İÇİN SİLME İŞLEMİ

Banyo yaptıktan sonra duvarları ve aynaları bir bezle iyice kurulayabilirsiniz. Basit bir el havlusuyla birkaç dakikalık silme işlemi, fazla nemin ortadan kaybolmasını sağlayarak küf ihtimalini en aza düşürür. Böylece banyolarda istenmeyen o görüntüden de kullanabilirsiniz. 

Banyodaki küf sorununa en etkili çözüm! Fayansların ve duvarların pırıl pırıl olmasını sağlıyor...

HAVLUYU BANYODA ASILI BIRAKMAYIN

Islak havluları banyoda bırakmak, en kötü tercihlerden biri. Nemli havlular, duştaki nemin dağılması yerine birikimine katkıda bulunarak küfün de artmasına neden olabilir. Bu nedenle ıslak havluları, güneşli bir alanda bekletmek ve kuruduktan sonra banyoya almak daha doğru bir işlemdir.

DUŞ SICAKLIĞI

Çok sıcak duş almak, küf oranını artıran önemli hatalardan biri. Su ne kadar sıcak olursa, havaya da o kadar fazla nem salınır. Daha ılık bir suyla duş almak, banyonuzda nem birikiminin önüne geçerek küf riskini en aza indirmiş olur. Ufak bir değişiklikle bir sağlık tehlikesini ortadan kaldırabilirsiniz.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...