Tgrt Haber
21 Şubat 2024 07:32 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 12:01

İYİ Parti'den aday olan eski CHP'lilerden Özgür Özel'e sitem: Sözünde durmadı

31 Mart Seçimleri için liste dışı bırakıldıkları için CHP'den İYİ Parti saflarına katılan belediye başkanları, Özgür Özel’e sitem etti. Özel'in "anket yapma” sözünü tutmadığını belirten başkanlar "hodri meydan" dedi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
İYİ Parti'den aday olan eski CHP'lilerden Özgür Özel'e sitem: Sözünde durmadı
iyi parti,chp,özgür özel,yerel seçim,adana

CHP’den istifa ederek İYİ Parti’den aday olan isimler, eski genel başkanları Özgür Özel’e tepkili. Özel'in "Aday belirlerken anket yapacağız" şeklindeki sözünü tutmadığını belirten başkanlar yine Özel'in “5-10 memnuniyetsiz arkadaşımız partiden ayrılarak başka partilerden aday oluyor. Parti başarısını kendi başarısı sayanlar var” sözlerine sert cevap verdi.

"ÖNCE SÖYLEDİKLERİNİ YERİNE GETİRSİN"

Türkiye gazetesinden Ferhat Ekinci'ye konuşan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, “Özgür Özel önce söylediklerini yerine getirsin. ‘Anket yapacağız’ dedi. Artvin’de bir tane anket yapıldı mı? Yapıldıysa nerede? Getirsinler. Kaldı ki örgüt ön seçim isterken neden ön seçim yapılmadı. Elbette, seçimlerde başarı bir tek adayın değil aynı zamanda partinindir de. Ancak bu durum yerel seçimlerde öyle değil, adayların da ağırlığı önemlidir” dedi.

"ÖZEL, KOLTUĞUNA ALIŞAMADI"

2019’daki seçimleri hatırlatan Elçin, “CHP o zaman Kırklareli’de mevcut başkanını aday göstermemişti, o da bağımsız girip seçimi kazanmıştı. Belediye başkanlarının da ne kadar ağırlıklı olduklarını öğrenmeleri lazım. Ben partide kimsenin adamı değilim. Ne Kılıçdaroğlucuydum, ne Özgür Özelciydim ne de kurultay delegesiydim. Kurultaya bile gitmedim. Bana sözlerini geçiremedikleri, belediyelerde istediklerini yaptıramadıkları için aday gösterilmedim. Özgür Özel daha genel başkanlık koltuğuna alışamadı” ifadelerini kullandı.

"KİM DOĞRU SÖYLÜYOR, 31 MART'TA GÖRECEĞİZ"

Adana’nın Çukurova İlçesi Belediye Başkanı Soner Çetin ise Özel’e meydan okudu. Çetin, şunları söyledi: "Genel Başkan mı doğruyu söylüyor ben mi doğruyu söylüyorum 31 Mart’ta göreceğiz. Genel Başkan ön seçim sözü verdi, sözünde durmadı, ‘Mevcut belediye başkanlarımızla ilgili memnuniyet araştırması yapacağız, yüzde 50’nin üzerinde başarı gösteren başkanlarımızı hemen açıklayacağız’ dedi orada da sözünde durmadı. Benimle ilgili yapılan memnuniyet anketinde sonuç yüzde 68 çıktı, elimde veriler var, kimse yalan söylemesin" ifadelerini kullandı.

"KİMSE BİZE PADİŞAHLIK TASLAMASIN"

Yaptığı tüm projelerin Türkiye’de örnek alındığını ifade eden Çetin "Ben, Genel Başkan’a ‘Komisyon oluşturun, beni de başına koyun. Yeni seçilen belediye başkanlarına proje oluşturalım anlatalım’ dedim. Ben bunun hesabını yaparken o bizi harcamaya kalkıştı. Çukurova halkı bizi istiyor, 10 senede çok önemli deneyimler kazandık. Genel başkan şeref-namus sözü verdi, sözünde durmadı. ‘Ferman padişahın, dağlar bizimdir’ diyen insanlarız biz. Kimse bize padişahlık taslamasın. Bu bir nevi tasfiye hareketi. Ben bu adaylığa tek başıma karar vermedim, vatandaş beni zorladı. Millette müthiş bir tepki var."

 

 

Kaynak: Türkiye gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...