Tgrt Haber
29 Haziran 2023 13:33 - Güncelleme : 29 Haziran 2023 15:14

Minicik kutusuna yüzlerce lira dökmenize gerek kalmadı! İşte doğal ve etkili güneş kremi tarifi…

Sadece yazın değil, her mevsimde güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş kremi kullanmak gerektiğini biliyor muydunuz? Özellikle yaz mevsiminde talebin arttığı güneş kremleri, cildiniz güneşten korurken bir yandan içerisindeki çeşitli kimyasallara maruz bırakıyor. Ancak evde hazırlayacağınız doğal malzemelerle etkili ve sağlıklı güneş kremi hazırlamanız mümkün!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Minicik kutusuna yüzlerce lira dökmenize gerek kalmadı! İşte doğal ve etkili güneş kremi tarifi…
güneş kremi,tarifi

Güneşin zararlı kabul edilen UV ışınlarından korunmak için kullanılan güneş kremi cildinin kuruması, kırışması, erken yaşlanması, cilt lekeleri ve cilt kanseri tehlikesinden korunmak amacıyla da kullanılması gerekiyor.  Fakat unutmamak gerekir ki bünyesinde barındırdığı envai çeşit kimyasala da maruz bırakıyor. Bu düşünceden yola çıkarak kendi güneş kreminizi sağlıklı şekilde hazırlayacağınız bir tarif veriyoruz. İşte ev yapımı, doğal ve sağlıklı güneş kremi tarifleri…

HAVUÇLU GÜNEŞ KREMİ

Oxxo.com.tr’den derlenen bilgiye göre;

1 tane rendelenmiş havuç

Yarım avuç karanfil

Tarçın çubuğu

Zeytinyağı

Pirinç Nişastası

Hazırlanışı;

1 havucu rendeleyip tarçın ve karanfil ile kavanoza at. Ardından malzemelerin üzerini örtecek şekilde zeytinyağını ekle. 1 çorba kaşığı pirinç nişastası ya da 1 yemek kaşığı bebe pudrasını ekle. Bu karışımı 2 hafta güneşte bekletmelisin. Ya da o kadar zamanım yok diyorsan bir tencereye su koy ve kavanozu da suyun içine koyup kaynat.

ALEO VERA GÜNEŞ KREMİ

2 yaprak Aloe Vera bitkisi

2 su bardağı zeytinyağı veya susam yağı

1 yemek kaşığı pirinç nişastası

Hazırlanışı;

2 parça Aloe Vera yaprağını bıçakla dilimle, zeytinyağının içine katıp blenderdan geçir. İçine pirinç nişastasını da ekle, güneş kremin hazır.

Minicik kutusuna yüzlerce lira dökmenize gerek kalmadı! İşte doğal ve etkili güneş kremi tarifi…

NANELİ GÜNEŞ KREMİ

300 gr süt

1 tutam aynısefa çiçeği

1 çorba kaşığı Aloe Vera yağı

1 tatlı kaşığı fındık yağı

1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı;

Sütü kaynatıp içine aynısefa çiçeğini ekle. Soğuyana kadar bekledikten sonra diğer yağları ekle ve spreyli bir şişeye koy. Buzdolabında en fazla 5 gün saklayarak kullanmalısın. 

HİNDİSTAN CEVİZLİ GÜNEŞ KREMİ

Yarım su bardağı badem veya zeytinyağı

Yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı 

Yarım çay bardağı balmumu

2 yemek kaşığı Çinko Oksit

1 tatlı kaşığı kızıl ahududu yağı 

1 tatlı kaşığı havuç yağı 

2 çorba kaşığı shea yağı 

Hazırlanışı;

Çinko oksit dışındaki malzemeleri büyük bir bardakta ya da cam kavanozda bir araya getir ve karıştır. Orta büyüklükte bir tencereye birkaç santimetre yüksekliğe çıkacak kadar içme suyu koy ve tencereyi orta derecede açık ocağın üzerine al. Kavanozun kapağını kapat ve içinde su olan tencerenin içine koy. Su ısınırken kavanozdaki malzemeler de erimeye başlayacak. Malzemeleri karıştırmak için arada bir kavanozu salla. Tüm malzemelerin eridiğini gördüğünde çinko oksit ekle, iyice karıştır ve saklama için kullanacağın kavanozun ya da teneke bir kutunun içine dök.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...