Tgrt Haber
07 Ekim 2023 10:47 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 10:47

Çinden geldi, Avrupalı rakiplerini ezdi geçti, SUV listesinin yıldızı oldu

Türkiye'ye giriş yaptığı Mart ayından beri başarısını katlayan Chery, Ağustos ayı içerisinde SUV segmentini domine etti. Yenilikçi teknolojilerle donatılan ve modern ve şık tasarımıyla dikkatleri üzerine çeviren Tiggo 8 Pro, en çok tercih edilen SUV modellerinden bir tanesi oldu.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
Çinden geldi, Avrupalı rakiplerini ezdi geçti, SUV listesinin yıldızı oldu
,,,,,

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Chery, yüksek teknolojiyle geliştirdiği yenilikçi ürün gamıyla binek araç pazarında dikkat toplamaya devam ediyor. Uluslararası otomobil sektöründeki başarısını Mart ayında girdiği Türkiye pazarında pekiştiren marka, SUV tutkunlarının bir numaralı tercihi oldu.

Yayınlanan son verilere göre Chery, Türkiye'de sadece Ağustos ayı içerisinde 6,100 adet satış gerçekleştirdi. Bu rakam markayı, "en çok tercih edilen ikinci binek otomobil" konumuna taşırken, aynı dönemdeki "toplam otomobil satışlarında ise beşinci sıraya" yükselmesini sağladı.

Ağustos ayında elde ettiği yüzde 16,5 pazar payıyla SUV segmentinde liderliğe oturan Chery, amiral gemisi modelleri olan Omoda 5, Tiggo 8 Pro ve Tiggo 7 Pro ile dikkatleri üzerine çeviriyor.

GÖRKEMLİ VE HAVALI TASARIM BİR ARADA

Müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutan zengin teknolojik donanımı göz alıcı tasarımla bir araya getiren Tiggo 8 Pro, D-SUV segmentinde yüzde 51,8 pazar payıyla açık ara lider konumda bulunuyor. Omoda 5 ve Tiggo 7 Pro, toplam yüzde 17,6 pazar payı ile C-SUV segmentinin sırasıyla birinci ve üçüncü en fazla tercih edilen modelleri oldu.

Çinden geldi, Avrupalı rakiplerini ezdi geçti, SUV listesinin yıldızı oldu

Chery, satış sonrası hizmet konusuna da önem veriyor. Chery Türkiye yetkililerinden edinilen bilgiye göre marka, artan satış adetlerine paralel olarak müşterilerinin teknik servis ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak üzere Türkiye’nin 7 bölgesinde 34 adet yetkili satıcısıyla hizmetlerini sürdürüyor.

AİLENİN YILDIZI: TİGGO 8 PRO

Chery Tiggo ailesinin gözdesi olan Tiggo 8 Pro, kullanıcılarına çoğu SUV'da yaşamayacakları bir lüks deneyimi ve konforu sunuyor. Siyah ve kahverengi kombinasyonu ile harmanlanmış iç mekan, lazar ile fırçalanmış süslemeleriyle şıklığını tamamlıyor.

8 hoparlörlü Surround Ses Sistemi sayesinde gerçekçi bir ses deneyimi yaşatan Tiggo 8 Pro, maksimum konfor için çok renkli ortam aydınlatması ve büyük boy açılabilir panaromik cam tavanıyla zarifliğini pekiştiriyor.

Çinden geldi, Avrupalı rakiplerini ezdi geçti, SUV listesinin yıldızı oldu

Tablet büyüklüğünde bir 8 inç dokunmatik LCD ekran sayesinde klimanızı açabilir, sıcaklığını düşürebilir, yapılandırabilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Ve 12,3 inç büyüklüğündeki gösterge paneli sayesinde araç içerisindeki eğlence kontrol sistemlerini oturduğunuz yerden düzenleyebilirsiniz.

Üçlü ekran konseptiyle cep telefonu benzeri esnek bir kullanım sunan ve ekran yansıtma işleviyle sürüş esnasında kullanımı kolaylaşan Tiggo 8 Pro'nun dikkat çekici taraflarından biri, çevrim dışı ses işlevine sahip kokpiti. Sürücü ve yolcular sesli komutlar ile doğrudan araçla etkileşime girebiliyor.

GÜVENLİKTEN ÖDÜN VERMEYEN TEKNOLOJİ

12 adet ADAS (Gelişmiş Sürücü Destek Sistemi) ile donatılan Tiggo 8 Pro, otomatik "dur -kalk"tan uyarlanabilir hız sabitlemeye, otomatik fren sisteminden, önden çarpışma uyarısına kadar araç kontrolünü daha rahat, kolay ve güvenli hale getiren özelliklerle öne çıkıyor.

Araç yolculuk esnasında zorlu bir sürüş ortamına girildiğinde, etrafını net bir şekilde sürücüye ve yolcuya gösteren 360 derece panoramik görüş ekranını otomatik olarak devreye sokuyor.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...