Tgrt Haber
30 Haziran 2023 13:29 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 13:31

Sıfır otomobil tesliminde yeni dönem: Artık günlerce beklemeyeceksiniz

Sıfır otomobil teslimatlarındaki gecikmeye 'çadır' çözümü uygulandı. Araçlar TIR'lara yüklenmek yerine Haydarpaşa Garı'nın yanında kurulan çadırlarda sahiplerine teslim ediliyor.

Sıfır otomobil tesliminde yeni dönem: Artık günlerce beklemeyeceksiniz
sıfır otomobil,haydarpaşa garı,otomobil

Sıfır otomobil teslimatlarındaki gecikmelerin önüne geçmek amacıyla başlatılan yenilikçi bir uygulama, Haydarpaşa Garı'nın yanındaki boş alanda hayata geçiriliyor. Haydarpaşa Gümrüğü'ndeki eski siloların bulunduğu alanda kurulan çadırlar, otomobillerin bayilere gitmeden sahiplerine teslim edilmesini sağlıyor.

Bu yenilikçi uygulama, gümrükten geçen araçların bayilere sevkiyatları sırasında yaşanan zaman kaybını ortadan kaldırarak, kullanıcıların otomobillerini daha hızlı bir şekilde almasını hedefliyor.

ARAÇLAR GÜMRÜKTE TESLİM EDİLİYOR

Devam eden uygulama kapsamında, gemilerden indirilen araçlar gümrük kontrolünden geçtikten sonra TIR'lara yüklenmek yerine Haydarpaşa Garı ve gümrük bölgesinin yanındaki boş alandaki çadırlara yönlendiriliyor. Bu sayede, araçlar bayilere gitmek için beklemek zorunda kalmadan doğrudan çadırlarda bekletiliyor.

Çadırlarda, otomobillerle ilgili işlemler bayiler tarafından hızlı bir şekilde tamamlandıktan sonra, sahiplerine teslim ediliyor. Bu yeni uygulama ile normalde TIR'lara yüklenerek satıldıkları bayilere gönderilmesi gereken araçların teslim süresi bir iki hafta öne çekilebiliyor. Böylece, kullanıcılar otomobillerine daha kısa sürede kavuşabiliyorlar.

Sıfır otomobil tesliminde yeni dönem: Artık günlerce beklemeyeceksiniz

Yeni uygulama, özellikle bayram öncesinde vatandaşların araçlarını daha hızlı teslim alabilmeleri için hayata geçirildi. Normalde bayilere gönderilme sürecinde yaşanan zaman kaybı ve teslimat gecikmeleri, bu yeni sistem sayesinde büyük ölçüde azaltılıyor.

Uygulama, Haydarpaşa Garı'nın tarihi ve sembolik bir mekan olmasının yanı sıra gümrük bölgesindeki konumuyla büyük bir avantaja sahip. Haydarpaşa Garı'nın yanında kurulan çadırlar, sadece İstanbul'da değil Türkiye genelinde otomobil sektörü adına önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Bu uygulama, diğer bölgelerde de benimsenebilir ve otomobil teslimatlarının hızlanmasına katkı sağlayabilir.

YURT DIŞINDAN İKİNCİ EL İTHALATI YAPILACAK MI?

Geçtiğimiz günlerde iç piyasayı rahatlatmak için Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa'dan ikinci el araba ithalatı yapılacağına yönelik iddialar ortaya atılmıştı. 

Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Fatih Uysan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada söz konusu iddiaları "asparagas" olarak nitelendirdi. Uysan, "Bakanlığımız tarafından resmi açıklama gelmediği sürece bu tür asparagas haberlere itibar etmeyiniz lütfen." şeklinde konuştu.

Kaynak: NTV

Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Misafir 7 Temmuz 2023 09:36

Hemen yarın gideyim iki üç tane alayım otomobil fiyatları çok ucuz bedava

Musa 2 Temmuz 2023 10:35

Galericiler bu işe çok sevinecek. Sonuçta tüm araçlar onlara satılıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...