Tgrt Haber
15 Ekim 2021 08:31

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na ‘siyasi cinayetler’ çağrısı: Bildiğini anlat yoksa suç işlemiş olursun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘siyasi cinayetler’ açıklamasının ardından AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na “Bildiğini anlat, yoksa suç işlemiş olursun” çağrısı geldi.

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na ‘siyasi cinayetler’ çağrısı: Bildiğini anlat yoksa suç işlemiş olursun
siyasi cinayet,kemal kılıçdaroğlu,ak parti,türkiye

Yargı makamları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Siyasi cinayetler’ açıklamasının ardından soruşturma başlattı. AK Parti’den de CHP lideri Kılıçdaroğlu’na önemli bir çağrı geldi. Söz konusu açıklamayla ilgili AK Parti’de birçok isim tepki gösterirken Kılıçdaroğlu’nun savcılığa gidip ifade vermesi gerektiği belirtildi.

İşte AK Parti kurmaylarından gelen açıklamalar:

'BU DİL TEHLİKELİ'

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘siyasi suikastlar olacak’ söylemiyle siyaseti ve toplumu germeyi, ülkede kaos iklimi oluşturmayı hedeflediğinin çok açık olduğunu dile getiren AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, “Bu dil tehlikeli, bu dil sorumsuz bir dil. Hani demişler ya eşek arısına ‘Bal yapmıyorsun, bari sokma!’ Faydası yok tamam da bari bu aziz millete zarar vermesin. Böyle ciddi bir iddiada bulunmak için bir bilgi sahibi olunması gerekiyor. Oysa emniyet de istihbarat da böyle bir şey olmadığını söylüyor” dedi.

“Kılıçdaroğlu’nun varsa elinde bir belge, bir bilgi gidip savcılığa vermesi, tedbir aldırması gerekmez mi?” diye soran Bülent Turan, açıklamasında “Yok eğer, sinsi bir provokasyon peşindeyse de çıkıp özür dilemeli. Kılıçdaroğlu ‘kaygılıyım’ diyor. Kaygısını giderecek yer emniyettir, yargıdır. Buyursun gitsin. Kılıçdaroğlu, eğer yabancı kaynakların eline tutuşturduğu bilgilerle hareket ediyorsa, çıksın bunu da açıklasın. Türkiye, devletiyle milletiyle Kılıçdaroğlu’na sahip çıkacak kudrettedir” ifadelerine yer verdi.

FETÖ stratejisiyle hareket etmenin Kılıçdaroğlu’na da partisine de bir şey kazandırmayacağını belirten Turan, “Türkiye’de faili meçhul cinayetler dönemi geride kaldı. Geride kalmayan sadece Kılıçdaroğlu’nun sorumsuzluğu. Bunu da CHP’nin vicdan sahibi mensupları çözmeli. Yeter artık” diye konuştu.

'SUNİ GÜNDEM'

Kılıçdaroğlu’nun ‘Siyasi suikastlar olacak’ açıklamasını TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç ise açıklamanın Türkiye’de istikrar ve güven ortamını zedelemeye yönelik olduğunu söyledi. Milletin ‘suni gündem’lerle korku iklimi oluşturmak ve bundan siyasi çıkar elde etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğini vurgulayan Yılmaz Tunç, “Bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı yerinde bir soruşturma başlattı. Bu söylemi dillendiren siyasetçiler Savcının davetine icabet ederek, adliyeye gidip bilgi vermeli” dedi.

'BU BİR İHBARDIR'

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Ramazan Can ise “Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘siyasi cinayetler olabilir’ beyanının Ceza Muhakemesi Kanunu açısından ihbar olduğunu belirtti. Konunun soruşturulması gerektiğini belirten Can, “Kılıçdaroğlu da dinlenilmelidir. Kılıçdaroğlu da bildiğini eksiksiz anlatmalıdır. Aksi hâlde suç işler” diye konuştu.

'İSPATLAMALI!'

AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı İffet Polat, Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddiasını ispatlamakla mükellef olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun kamuoyunda Türkiye’yi güvensiz ve istikrarsız bir ülke gibi göstermeye çalıştığını dile getiren Polat, “Adliyeye gidip ifade vermeye kesinlikle gitmeli. Televizyonlarda ya da gazetecilere söylemesine gerek yok. Kamuoyunun önünde ‘Böyle iddialar var, duyumlar alıyoruz’ deyip geçiyor. Kılıçdaroğlu’nu artık yadırgamıyoruz.” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...