Tgrt Haber
06 Haziran 2014 11:33

Ala, 'Analar aynı dilden ağlıyor'

İçişleri Bakanı Ala 'Türkiye'nin kuzeyinde, güneyinde, doğusunda, batısında, akil adamlar programı uygulanınca farkına vardık ki vicdanlar aynı dilden konuşuyor, analar aynı dilden ağlıyor' dedi.

Ala, 'Analar aynı dilden ağlıyor'
efkan ala, çözüm süreci çalıştayı, efkan ala konuştu

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Merkezi AR- GE Başkanlığı'nca bir otelde düzenlenen "Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı"nın açılışında yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin önemine değindi.
Sistemi dönüştürürken toplumu devreye soktuklarına işaret eden Ala, şunları söyledi: "Türkiye'nin kuzeyinde, güneyinde, doğusunda, batısında, akil adamlar programı uygulanınca farkına vardık ki vicdanlar aynı dilden konuşuyor. Sonra meseleyi ileriye götürünce, biraz daha geliştirince anneler devreye girdi. O zaman da gördük ki, analar aynı dilden ağlıyor arkadaşlar. Biz önemli bir şeyi keşfediyoruz. Burada da bize düşen pozitif bir dil kullanmak ve bu meselenin, Diyarbakır'daki arkadaşlarımıza düşen ve sabote edilmesine izin vermemek."
Yollarına devam ederek Türkiye'yi gelişmiş demokrasiyi inşa eden, bu meselelerini çözüp arkasında bırakmış olan, hak ettiği yere birlikte getirdikleri bir ülke olarak tasavvur etmeleri gerektiğini belirten Ala, önlerine böyle bakmaları gerektiğini bildirdi. Ala, herşeyin olabileceğini, uluslararası hesaplar, değişik çözüm çabaları, değişik aktörlerin devreye girebileceğini ama görevlerini yaptıkları sürece bunların hiçbir kıymeti ve öneminin olmadığını vurguladı. Bu süreçte önlerine yol haritasını koyduklarını, üzerinde çalıştıklarını anlatan Ala, kararlı ciddi bir şekilde çözülmesini sadece arzu etmediklerini, gerçekleştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi.
Ala, bir irade ortaya koyduklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biliniz ki bu meselede önümüzde daha güzel günler geçecek, biz kararlığımızı sürdürdükçe, milletimizin bize desteği devam ettikçe, biz biliyoruz ki bu sorunu çözeceğiz. Bu sorunu biz çözeceğiz. Biz çözünce birbirimizin hakkına, hukukuna riayet ederek çözeriz. Bireyin temel hak ve özgürlüklerini kendi anasının sütü gibi ak, helal, doğuştan gelen hak olarak tanımlayarak geliriz. Bu meseleyi birlikte çözersek birbirimizi büyüterek çözeriz. Zihnimizin arka planında başka hesaplar yaparak çözmeyiz. Biz bu meseleyi bu millete yakışır, tarihine yakışır bir şekilde çözeriz diyorum." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...