Tgrt Haber
28 Ağustos 2021 13:54

Bakan Hulusi Akar: TSK gücünü dünyaya gösterdi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'daki tahliyelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 8 uçakla hava köprüsü kurduklarını belirten Bakan Akar, "48 saatten az bir sürede tahliye tamamlandı. TSK, NATO ve uluslararası alanda herkesin övgüsünü kazandı. Mehmetçik gücünü bir kez daha dünyaya gösterdi" diye konuştu.

Bakan Hulusi Akar: TSK gücünü dünyaya gösterdi
hulusi akar,milli savunma bakanı,tsk,afganistan,tahliye

Afganistan'ın başkenti Kabil'den tahliye edilen Türk askerleri için Ankara'da tören düzenlendi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, törende yaptığı açıklamada Türkiye'nin Afganistan'daki tüm risk ve gelişmeleri yakın takip ettiğini belirtti.

"MEHMETÇİK GÖREVİNİ BAŞARIYLA İCRA ETTİ"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevi boyunca 20 bin askerin bölgede görev yaptığını kaydeden Akar, "Mehmetçik, görev aldığı tüm coğrafyalar gibi Afganistan’da da milli, manevi ve mesleki değerlerimize yaraşır şekilde görevlerini başarıyla icra etti" diye konuştu.

"TSK GÜCÜNÜ DÜNYAYA GÖSTERDİ

Türk askerinin başarısıyla Afgan halkının gönlünü kazandığını da söyleyen Hulusi Akar, "Kabil Havaalanı'ndaki yoğunluk ve gerginliğe rağmen tahliyenin kısa sürede sorunsuz şekilde gerçekleşmesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü bir kez daha dünyaya gösterdi. Askerlerimiz NATO ve uluslararası alanda herkesin övgüsünü kazandı" şeklinde görüş belirtti.

Bakan Hulusi Akar: TSK gücünü dünyaya gösterdi

"HAVA KÖPRÜSÜ KURDUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla tahliye sürecinin beklenenden hızlı geliştiğini dile getiren Akar, "Tacikistan ve Pakistan'da önceden konuşlandırdığımız 8 uçağımızla Kabil-İslamabad arasında hava köprüsü kuruldu. 8 uçak ve 2 helikopterle gerçekleştirdiğimiz uçuşlarla personelimiz ve vatandaşlarımız 48 saatten az bir sürede Kabil'den tahliye edilmiştir" dedi.​

Bakan Akar, önceki gün Kabil'de DAEŞ'in düzenlediği terör saldırısını kınayıp "Havalimanının işletilmesi konusunda desteğe hazır olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...