Tgrt Haber
25 Ocak 2023 12:25 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 15:33

Cumhur İttifakı'nın oy oranları yükseliş trendine girdi! BBP'li Mustafa Destici açıkladı: Erdoğan ilk turda alıyor

Türkiye seçim atmosferine girerken anket sonuçları da daha fazla önem kazanıyor. 6’lı masa Cumhurbaşkanı ‘ortak aday’ını belirlemeye çalışırken Millet İttifakı da seçim çalışmalarını hızlandırdı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhur İttifakı’nın anketlere göre son oy oranlarını açıkladı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Seçim,Mustafa Destici,Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine doğru ilerliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak işaret etmesi seçim çalışmalarına hız kazandırdı. Özellikle 6’lı masa Cumhurbaşkanı ortak adayını belirleme telaşına girdi. Cumhurbaşkanı orta adayı için farklı görüşlerin yer aldığı 6'lı masada yaşanan gerginlik, seçmende belirsizliğe neden oldu. Öte yandan ekonomik anlamda dar boğaza giren vatandaşın tepkili olduğu Cumhur İttifakı ise attığı adımlarla seçmenin gönlünü yeniden kazanmış durumda. Özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi, sözleşmelilere kadro, asgari ücretliye yüzde 55 zam, memur ve emeklilere zam, vergi ve para cezalarını kapsayan vergi affı gibi düzenlemeler vatandaş tarafından memnuniyetle karşılandı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı'nın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anketlere göre son oy oranını açıkladı. 

İMAR BARIŞINDA SON DURUM 

İmar barışı ile ilgili son kanunun 2017’de çıkarıldığının altını çizen Destici, Türkiye genelinde 4 milyona yakın kaçak yapının olduğunu söyledi.  Kaçak yapılar imara uygunsa resmileştirilebileceğine dikkat çeken Destici, “Resmiyet kazandırılması planlanıyor. Özel mülk olacak, depreme uygun olacak, yapı kayıt belgesi olacak, ranta yönelik yapılaşma olmayacak. Rant varsa hazineye aktarılacak. Teklif komisyonda. Diğer partilerin de bu konuda teklifleri var. Seçimden önce teklif komisyonda görüşülüp Genel Kurula gelerek yasalaşabilecek. Amacımız mağduriyetlerin giderilmesi. Zaten Türkiye’nin konut ihtiyacı da var.” 

İŞTE ERDOĞAN’IN VE CUMHUR İTTİFAKI'NIN OY ORANI 

Cumhur İttifakı'nın Türkiye seçime doğru giderken oy oranlarını açıklayan Destici, şunları söyledi: “Haziran’dan itibaren hem Cumhurbaşkanımız hem de Cumhur İttifakı'nın oylarında ciddi artış görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 50’nin üzerinde. Cumhur İttifakı’nın oyu ise yüzde 50’lere yaklaşmış durumda yani 47-48 bantlarında. Seçim sürecinde Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 50 üzerine çıkacaktır.” 

6’LI MASANIN ADAYI KILIÇDAROĞLU 

Muhalefetin 6’lı masasındaki aday tartışmalarına da değinen Destici, Cumhur İttifakı’nın Millet İttifakından en önemli farkının 'azami müşterekler'i olduğunu söyledi. 6’lı masada farklı görüşlerin hakim olduğunu belirten Destici, 6’lı masanın ortak aday belirleme süreci ile ilgili şunları söyledi: “Samimiyetle belirlenmiş bir ortak aday çıkması mümkün değil. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak. Kendi de CHP kadroları da geri adım atmayacak.” 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Emekli 26 Ocak 2023 00:38

Evimde 4 oyum var. Aldığım emekli maaşı 5.800 tl. Hükümet ssk emeklisini perişan etti.bu maaşlar askari ücret seviyesine çekilmedikçe bizden oy gelmez kardeşim.birileri tok gezerken ssk emeklisi aç geziyor.bu adalet olamaz.

Sonraki Haber Yükleniyor...