Tgrt Haber
29 Mart 2019 15:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti tabanına ve MHP’lilere kritik çağrı

Başkan Erdoğan İstanbul'u ilçe ilçe gezmeye devam ediyor. 8 ilçede programı olan Başkan Erdoğan, Tuzla, Pendik ve Maltepe'de çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan 3. olarak Maltepe'de halkın karşısına çıktı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti tabanına ve MHP’lilere kritik çağrı
erdoğan,ak parti,taban

Erdoğan konuşmasında "Kur, faiz, enflasyonla çökertemezler, Bu seçimin anlamını en iyi bu kardeşiniz bilir" dedi ve "Bu seçimler elbette mahalli idareler seçimi. Şimdi çıkıyor Bay Kemal, ekonomiden bahsediyor. Tamam da belediye başkanı ekonomiyi mi yönetecek, önce o kendi kasasını yönetsin, kendi kasasını." şeklinde konuştu. 31 Mart için Cumhur İttifakı'na kritik mesaj veren Erdoğan, "AK Parti tabanına sesleniyorum: Taviz vermemelisiniz! MHP’li kardeşlerime de sesleniyorum: Dargınlık küskünlük yapıp oy kaybı olmasın!" açıklamasında bulundu..

Başkan Erdoğan İstanbul'un Maltepe ilçesinde halka hitap etti. 31 Mart yersel seçimleri için Cumhur İttifakı'na önemli mesaj veren Erdoğan, "AK Parti tabanına sesleniyorum: Taviz vermemelisiniz! MHP'li kardeşlerime de sesleniyorum: Dargınlık küskünlük yapıp oy kaybı olmasın!" dedi.

Başkan Erdoğan'ın Maltepe konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Maltepe İstanbul'un kadim ve seçkin semtlerinden, İstanbul'a ev sahipliği yapmış bir semtimiz. Maltepe, Fatih Sultan Mehmet'in son nefesini verdiği yer, sıradan bir yer değil. Fatih'in emaneti bu ilçemiz yine tarihi bir kararın arifesinde.

"BAY KEMAL, EKONOMİDEN BAHSEDİYOR..."
Kur, faiz, enflasyonla çökertemezler, Bu seçimin anlamını en iyi bu kardeşiniz bilir.

Bu seçimler elbette mahalli idareler seçimi. Şimdi çıkıyor Bay Kemal, ekonomiden bahsediyor. Tamam da belediye başkanı ekonomiyi mi yönetecek, önce o kendi kasasını yönetsin, kendi kasasını. Türkiye'nin ekonomisini yönetmek bizim işimiz. Bunların hepsinin defterleri bizde. Ne durumda olduklarını biliyoruz, ağlanacak halleri var. Yedi düvel saldırdı, ekonomimizi çökertemedi. Bundan sonra da çökertemezler. Bunların ağlanacak hali var. Maltepe'de size hizmetkar olmaya hazırız, görevi bize vereceğinize inanıyorum.

"PAZAR GÜNÜ BEKA MESELESİ DİYORUZ YA, BUNLARIN HESABINI SORACAĞIZ"
Bu süreçte öyle ittifaklar kuruldu, öyle kirli pazarlıklar yapıldı ki pazar günü sandıktan çıkacak sonuç çok farklı bir anlam taşıyacak. Biz 15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısında MHP ile kurduğumuz Cumhur İttifakı'nı devam ettiyoruz. 15 Temmuz gecesi Bay Kemal 23.15'te havalimanına geldi, FETÖ'cüler tankların arasından Bay Kemal'i Bakırköy'e kaçırdı. Biz 16 saat havalimanında mücadele ettik, darbecileri derdest ettik. Bayan Meral de "Mehmetçikler içerde" diyor, yandık o zaman. Senin o Mehmetçik dediklerin bomba yağdırdı, hani sen milliydin? Sen kalkıp Tayyip Erdoğan'a, halkına 'terörist' diyecek kadar istikametini kaybettin. Tencere kapak meselesi, Bay Kemal ile dolaşa dolaşa o da istikametini kaybetti. Pazar günü beka meselesi diyoruz ya, bunların hesabını soracağız.

ERDOĞAN'DAN AK PARTİ TABANINA MHP'LİLERE KRİTİK ÇAĞRI
Artık bize silah verirler mi derdimiz yok, kendimiz üretiyoruz. Bunlarla da örgütün kafa adamlarını vurduk, Bay Kemal kahrolmuştur. Onların inadına vuracağız. Öyle bir gayret edelim ki bunların tüm planlarını bozalım. Ne olur kırgınlık, dargınlık, şu bu değil. AK Parti tabanına sesleniyorum, burada taviz vermememiz lazım.

CHP'nin sürekli gizlemeye, saklamaya çalıştıkları, buna rağmen gerçeğin artık gün gibi ortaya çıktığı bir ortakları daha var. Kandil'in emrinden çıkmayan, milletvekili ve belediye başkan adaylarının bile oradan belirlendiği bu parti CHP'ye olan desteğini her seviyede defalarca ilan etti.

Biz kefenlerimizi giyerek yola çıktık. Bunlar gibi değil, bizim önümüzde şehadet diye bir makam var. Biz o şehadeti hedefleyerek yola çıktık. Onun için bunlardan bizim farkımız bu.

"NİYE İTTİFAK İÇİNDESİNİZ?"
CHP yönetimine soruyorum; madem bu parti (HDP) ile birlikte olmaktan utanıyorsunuz, niye ittifak içindesiniz? Madem ittifak kurdunuz, bunu hangi pazarlıklar, bedeller karşılığında yapıldığını niçin açıklamıyorsunuz? Belediye başkan adaylarınızın ve belediye meclis üyelerinizin bir kısmının listesi bu parti üzerinden size Kandil'den mi gönderildi? Hadi onu da söyleyin. Siz söylemezseniz de biz zaten çıkarıp ilan edeceğiz.

Sandıkta Osmanlı tokadını atacağız. Gayet şeffaf onurlu bir ittifakla sizin karşınızdayız gizlimiz saklımız yok. İnşallah bizim bu ittifakımız pazara kadar değil mezara kadar sürecek dedik.

Şimdi karşımızda kim var görünüşte CHP var bir de ittifak ortağı bir parti var ama bir de sürekli gizlemeye çalıştıkları bir ortakları daha var. Kandil'in emrinden çıkmayan bu parti CHP'ye olan desteğini her seviyede ve defalarca ilan etti.

Şimdi be Maltepe'de tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Allah rızası için samimiyetle soruyorum Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Böyle bir bölge yok. Bunların derdi ülkemizi bölmek be hey gafiller vatan topraklarımızı bölemeyeceksiniz. Çok seviyorsan Irak'ın kuzeyinde var, al sevicilerini defol oraya git. Bu can bu bedende olduğu sürece biz buna müsaade etmeyiz. Bu günler iyi günleriniz bunun hesabını ağır vereceksiniz.

Biz kefenlerimizi giyerek yola çıktık, bunlar gibi değil, bizim önümüzde şehadet diye bir makam var. Bugün tehdit ediyorlar yarın Mardin'de Diyarbakır'da olduğu gibi seçilen belediye başkanını sorguya çekip tokat atarlar.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...