Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 11:02 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 11:10

CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplama çağrısının ardından Erdoğan'dan kurmaylarına talimat: CHP'yi izleyin

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti görüşmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) olağanüstü toplantı çağrısına Cumhur İttifakı’ndan olumsuz cevap geldi. CHP’nin çağrısının ardından kurmaylarına konuyu yakından izlemeleri yönünde talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Bakın ne yapıyorlar, yapılabilecekleri yapın" dediği öğrenildi.

CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplama çağrısının ardından Erdoğan'dan kurmaylarına talimat: CHP'yi izleyin
erdoğan,CHP,Meclis,cumhur ittifakı

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 16 maddelik bir kanun teklifi hazırlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1 Ekim 2022'ye kadar tatilde olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) olağanüstü toplantıya çağırarak konunun ele alınmasını istiyor.

Tüm siyasi partilerin konuyla ilgili görüş ve önerilerini dile getirmesi amacıyla ilk önce genel bir görüşme yapmak istediklerini belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, genel görüşmeden sonra ise hazırladıkları kanun teklifinin görüşülmesini talep ettiklerini ifade etti.

''SİYASETE REKABET EDİLEBİLECEK BİR KONU DEĞİL''

Cumhur İttifakı, CHP’ni olağanüstü toplanma çağrısına olumsuz cevap verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, sağlık çalışanlarına şiddetin çözüme kavuşturulması siyasi rekabet edilebilecek bir konu olmadığını belirtirken MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. CHP’nin çağrısının siyasi istismar amacı taşıdığını belirten Erkan Akçay, CHP’nin genel görüşme teklifinin gündeme alınmasını faydalı görmediklerini söyledi.

ERDOĞAN’DAN CHP’Yİ İZLEYİN TALİMATI

CHP’nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin engellenmesi için hazırladığı kanun teklifini görüşmek üzere Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırması dün yapılan AK Parti MYK toplantısında da gündeme geldi. Kurmaylarına "Konuyu yakından izleyin talimatı" verdiği öğrenilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Bakın ne yapıyorlar, yapılabilecekleri yapın" dediği öğrenildi.

Konuya ilişkin bilgi veren bazı kurmaylar, CHP'nin verdiği genel görüşme önergesinin ise kabul görmeyeceğini, Meclis'in 1 Ekim'den önce açılmasının gündemlerinde olmadığını söyledi.

Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...