Tgrt Haber
22 Temmuz 2022 14:25 - Güncelleme : 22 Temmuz 2022 18:32

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul kendini ihmal edenleri tarihe göndermeyi çok iyi bilir

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Eyüpsultan'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP'ye sert sözlerle yüklendi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul kendini ihmal edenleri tarihe göndermeyi çok iyi bilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan,İstanbul,Tahıl koridoru,Rusya,Ukrayna,BM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Eyüpsultan'da 41 eserin toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Eyüpsultan'da yatırım bedeli toplam 456 milyon lirayı bulan 41 ayrı projenin açılış üzerinden CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Bay Kemal musluk açma töreni yapıyor. İstanbul kendini ihmal edenleri tarihe gömmeyi de çok iyi bilir" dedi.

Erdoğan, konuşmasının devamında bugün Dolmabahçe'de yapılacak Tahıl Koridoru Anlaşması'nda imzaların atılacağını ve tüm dünyaya bu müjdenini duyurulacağını söyledi. Dünyada yaşanan gelişmelerin Türkiye'nin lehine çevirmeye çalışıldığını belirten Erdoğan, "Vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek için tüm tedbirleri almaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YATIRIM BEDELİ 456 MİLYON TL

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İstanbullular Eyüp Sultan'ın güzel insanları, değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Eyüp Sultan Belediyemizin ilçemize kazandırdığı eser ve hizmetlerin açılışı vesilesiyle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugün burada Eyüp Sultan Belediyemizce tamamlanan yatırım bedeli toplam 456 milyon lirayı bulan 41 ayrı projenin açılışını yapıyoruz. Belediyemiz tarafından Eyüp Sultan Camii'mizin etrafındaki binalar, iş yerleri ve sokaklar İstanbul'a ve ismini taşıyan yere yakışır şekilde düzenlendi ve rehabilite edildi. Yeşilpınar ve Esentepe mahallelerimize 2 abidevi cami kazandırıldı.

İlçemizi sembol kulüplerinden Erok Spor'umuz için gençlerimize her türlü hizmeti verecek bir tesis inşa edildi. Ayrıca Yeşilpınar'da bir futbol kompleksi ve Eyüpspor Kemerburgaz kamp alanı ile birlikte çok sayıda spor tesisi tamamlandı. Kurulan sıfır atık tesisi ile hem çevrenin korunması hem atıkların değerlendirilmesi sağlandı. Eyüp Sultan'dak hiç bir vatandaşımızın gıda sıkıntısı yaşamaması için aşevi kuruldu. İlçenin çeşitli yerlerinde 43 adet park ve peyzaj düzenlemesi hayata geçirildi. Kültür merkezlerinden restorasyonlara, otoparklardan sosyal hizmet birimlerine kadar pek çok hizmet Eyüp Sultanlıların emrine verildi.

"BAY KEMAL MUSLUK AÇMA TÖRENİ YAPIYOR"

Bay Kemal musluk açma töreni yapıyor. İstanbul kendini ihmal edenleri tarihe gömmeyi de çok iyi bilir.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Dolamabahçe’de BM Genel Sekreteri’nin de katılımıyla Rusya-Ukrayna’nın katılımıyla birlikte tarım koridoruyla alakalı sıkıntıları aşarak imzalar atılacak ve bu imzalarla birlikte dünyaya müjdeyi vereceğiz. Bir yandan dünyadaki gelişmeleri ülkemiz lehine çevirmeye çalışırken, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek için tüm tedbirleri almaya devam ediyoruz.

"TÜRKİYE SIKINTILI BU DÖNEMDE VATANDAŞLARINI EN İYİ ŞEKİLDE KORUDU"

Dünyamız salgınla başlayıp savaşla süren enerji ve gıda kriziyle tırmanan iklim değişikliği gibi tehditlerle dallanıp budaklanan bir dönemden geçiyor. Türkiye sıkıntılı bu dönemin her aşamısında kendi vatandaşlarını en iyi şekilde korudu. Bununla kalmayıp yeni küresel yönetim ve ekonomi sisteminin lider ülkeleri arasında yer alma hedefimize doğru adım adım ilerlemeyi sürdürüyoruz.

TÜRKİYE KİLİT ROL OYNADI

Öte yandan tarafları anlaşmaya ikna etme noktasında Türkiye kilit rol oynadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'tahıl koridorunun' hayata geçirilebilmesi için yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. İki tarafın heyetleri, 13 Temmuz'da Tahıl Koridoru Zirvesi için İstanbul'da yüz yüze buluştu. Zirvede sağlanan uzlaşı, anlaşmanın kapısını açtı. Peki anlaşma sonrası gemiler Karadeniz'den nasıl geçecek? BBC Türkçe'nin haberinde anlşama sonrası izlenecek yol haritasının detayları paylaşıldı.

İMZALAR ATILACAK, İŞTE YOL HARİTASI...

İlk olarak Karadeniz'deki mayınlar nedeniyle limanlara hapsolan gemilerin temizlik çalışmalarının yapılmasından sonra güvenli şekilde limanlardan ayrılması sağlanacak. Anlaşma, sevkiyatın güvenliği ve işlerliğinin İstanbul'da oluşturulacak bir koordinasyon merkezi tarafından gözlenmesini de içeriyor. Financial Times'a konuşan bir Batılı yetkiliye göre Rusya'nın tahıl ürünlerini ihraç etmesini kolaylaştırmak için BM ile Rusya bir mutabakat muhtırası da imzalayacak. Bu sürecin tamamlanması durumunda, Rusya'nın 2022 sonuna kadar 50 milyona yakın tahıl ürünü satabileceği kaydediliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...