Tgrt Haber
07 Ocak 2015 09:41

Hükümetten yeni adım

Meclis Soruşturma Komisyonunun AK Partili eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında verdiği 'Yüce Divana gönderilmemeleri' kararından sonra gözler AK Parti yönetiminin atacağı yeni adımlara çevrildi

Hükümetten yeni adım
meclis,tbmm,yolsuzluk,bakanlar,egemen bağış,muammer güler,zafer çağlayan,

Bu kapsamda, farklı formülleri tartışmaya açan AK Parti yönetimi, ilk adımı Etik Komisyonu kurarak atacak, ardından da Haziran seçimlerinde bu isimleri aday yapmayarak 'Toplum vicdanının rahatlatılmasını' gündeme getirecek. AK Parti kulislerinde yapılan tespitler şöyle:
Bakanlarla ilgili Genel Kurul'dan komisyon kararının aksine bir sonuç çıkmaz. Bu tespit “AK Parti oynanan oyunun, kurulan tezgah ve kumpasın farkındadır. AK Parti milletvekilleri bu nedenle komisyon kararına uygun davranıp ona göre oy kullanacaktır. Çünkü yolsuzluk iddiaları darbenin kaldıracı olarak kullanıldı” gerekçesine dayandırılıyor. Genel Kurul'daki oylamada bir fire beklenmiyor, ancak bir bölümü üç dönem kuralına takılanlar olmak üzere, bazı milletvekillerinin tepkisini, oylamaya katılmayarak ya da boş oy kullanarak dile getirebilecekleri belirtiliyor.
4 ESKİ?BAKANA?FORMÜL
4 eski bakanla ilgili hukuki karar verilse de, siyasi ahlaki ve etik açısından bazı adımlar atılacak. parti yönetimi üç ayrı yöntemi tartışıyor:
1- Bu isimleri partiden ihraç etme veya disiplin süreci başlatılması formülü ihtimal dahilinde görülmüyor. Partiden ihraç durumunda kamuoyunda 'Madem suçsuzlardı, niye partiden attınız?' algısı ortaya çıkabilir.
2- Haziran ayındaki seçimlerde bu isimlerin aday yapılmaması veya adı geçen eski bakanların kendi inisyatifleri ile kamuoyuna aday olmayacaklarını açıklamaları.
3- 17 Aralık'ta ortaya çıkan iddialara benzer bir durumun bir daha yaşanmaması için siyasiler, belediye başkanları ve kamu görevlilerinin haksız mal edinimlerini araştırılması, buna ilişkin yaptırımların uygulanması gibi konuları da kapsayacak bir Etik Komisyonu kurulması gündeme getirilecek.
Şeffaflık Paketi adı altında kamuoyuna açıklanacak paketle yolsuzlukla mücadelede bazı yeni adımların atılması öngörülüyor. Para hareketlerinin kontrol altına alınması, imar artışlarından elde edilen rantlar, gelirinden fazla para harcama gibi suiistimallerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Paketin kısa süre içinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kamuoyuna açıklanacağı belirtiliyor.

Kaynak Türkiye Gazetesi

Hükümetten yeni adım

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...