Tgrt Haber
03 Kasım 2021 11:42

İYİ Parti lideri Akşener’den HDP çıkışı: PKK’nın yanında konumlandırıyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Siirt’te esnaf ziyareti sırasında yaşanan olayları anlattı. Akşener HDP çalışanının bir esnafın geldiğini ve ‘Burası Kürdistan’ ifadelerini kullandığını söyleyerek, “HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyorum. 'HDP, PKK ile arasına mesafe koymalı' diyoruz” şeklinde konuştu.

İYİ Parti lideri Akşener’den HDP çıkışı: PKK’nın yanında konumlandırıyorum
Meral Akşener,iyi parti,hdp,siirt

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti grubunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşması sırasında "Sayın Öcalan" ifadesini kullanan Akşener, bir süre sonra arkadaşlarının uyarısıyla özür diledi. Akşener, "Bir arkadaşım uyardı Sayın Öcalan demişim. Sizden ve milletimizden özür diliyorum. Aklımın ucundan geçmez bebek katiline sayın demek. Dediysem hatırlamıyorum" dedi.

“HDP’Yİ PKK’NIN YANINDA KONUMLANDIRIYORUM”

Siirt'teki esnaf ziyaretindeki kişinin kendisine "Burası Kürdistan" demesiyle ilgili eleştirilere cevap veren Akşener,  “HDP çalışanı bir esnafa gelip 'Burası Kürdistan' dedi. Neymiş, nasıl olur da 'Burası Kürdistan' dermiş. Neye şaşırıyorsunuz, bu kişi HDP çalışanı. HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyorum. 'HDP, PKK ile arasına mesafe koymalı' diyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...