Tgrt Haber
28 Eylül 2021 14:53

Kılıçdaroğlu 2023 için 'final' stratejisi izleyecek

Muhalefet kulisleri 20203 Cumhurbaşkanlığı adaylığı için hareketli. Millet İttifakı'nın kim olacağı şimdiden siyasetin ana gündem maddesi oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener'in karşılıklı açıklamaları, adaylık denkleminde senaryoları gündeme getirdi. Peki Kılıçdaroğlu'nun siyasi kariyeri bu tartışmaların neresinde duruyor?

Kılıçdaroğlu 2023 için 'final' stratejisi izleyecek
Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Millet İttifakı 2023 Cumhurbaşkkanlığı adaylıığı konusunda şimdiden karıştı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 'Ben başbakanlığa adayım' çıkışı ile kulisleri hareketlendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise her fırsatta adaylığa yeşil ışık yakıyor. İlhan Kesici, Ali Babacan, Selahattin Demirtaş gibi isimler de ortak aday olarak konuşuluyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu isimleri ise şimdiden Kılıçdaroğlu için bir sorun. TGRT Haber'de Sevda Türküsev ve Erol Köse ile Bilmedikleriniz programına katılan araştırmacı ve siyasal iletişim uzmanı İbrahim Uslu, Şaban Sevinç ile TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan çarpıcı açıklamalarla muhalefetin 'aday krizini' masaya yatırdı.  

İKİNCİ TURU İLK KEZ DENEYİMLEYECEĞİZ

İbrahim Uslu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’ye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önerdiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Bugün koşullar ve ittifaklar değişti. Şu an iki ittifak ve ittifak içinde olmayan bağımsız partiler var. Millet ittifakının aday bulmakta zorlanacağını sanmıyorum. Şu an muhalefette bir masanın kurulaması konusunda güçlü bir irade var. Önemli olan masanın kurulup kurulmayacağıdır. İttifaklardan tek aday çıkacak ancak bağımsız partilerden de birkaç cumhurbaşkanı adayı çıkacak. Bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminin aksine seçim tek turda bitmeyecek. Erdoğan alacağı oy şu anda yüzde 50+1’in uzağında. Sonrasında iki adaydan biri seçilecek. İlk tur deneyimini ilk kez yaşayacağız.” 

Kılıçdaroğlu 2023 için 'final' stratejisi izleyecek

AKŞENER HESAP YAPIYOR

Uslu, Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığından feragat etmesini ise şöyle değerlendirdi: 

“Akşener büyük bir vizyonla hareket ediyor. AK Parti ile MHP’nin liderleri ileri yaşlı liderler. İYİ Parti cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazanıp, MHP ve AK Pati liderlerini yenip onları emekli ettikten sonra sağın lideri olmak istiyor. Başkanlık göndermesi bu yüzdendir. Parlamenter sisteme geçildikten sonra ilk seçimde kazanırım ve başbakan olurum diyor. Açıkçası küçük hesap yapmıyor.”

KILIÇDAROĞLU İÇİN FİNAL SEÇİMİ 

Şaban Sevinç de bu şartlarda Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda bitmeyeceğini söyledi. Ancak  muhalefetin doğru adaya angaje olması ve HDP seçmenini de oy vereceği bir aday çıkarabilmesi durumunda seçimin muhalefet lehinde tek turda bitebileceğini belirten Sevinç, “HDP, pazarlık gücünü arttırmaya çalışıyor. İYİ partinin mesafeli duruşuna karşın kendi pozisyonlarını güçlendirmeye çalışıyor” dedi. “Derin CHP’yi Kılıçdaroğlu bitirdi” tespitinde bulunan Sevinç, CHPH liderinin Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak bir final yapmak istediğinin söyledi. Sevinç “Kılıçdaroğlu, kaybettiğinde de bir final yapmak istiyor. O zaman siyaseti bırakacak. 2023 seçimi Kılıçdaroğlu açısından bir final seçimidir. Parti içinde bu konuşuluyor” tespitinde bulundu. 
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...