Tgrt Haber
27 May 2022 15:41 - Güncelleme : 27 May 2022 16:02

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik tazminat davası

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı. Tazminat davasının sebebinin, Kılıçdaroğlu'nun 24 Mayıs tarihinde mecliste yaptığı konuşma ve aynı gün yaptığı sosyal medya paylaşımları olarak açıklandı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik tazminat davası
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Kemal Kılıçdaroğlu,CHP,AK Parti,Tazminat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 24 Mayıs'ta yaptığı konuşma ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle bir milyon liralık tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki iddialarını gündeme taşıyan ana muhalefet lideri Kılıçdaoğlu'ndan, 24 Mayıs'ta yaptığı her bir konuşma için 500'er bin lira olmak üzere toplam 1 milyon liralık tazminat talep ediliyor.

'ERDOĞAN VE AİLESİ KAÇACAK' İDDİASI

CHP lideri Kılıçdaroğlu 24 Mayıs'taki grup toplantısı ve akşamında yaptığı Twitter paylaşımında Erdoğan ve ailesinin yurtdışına kaçmak için iki vakıf aracılığıyla ABD'ye para transferi yaptığını öne sürmüştü.

TÜRGEV VE ENSAR'DAN AÇIKLAMA

İddiaların odağındaki TÜRGEV ve ENSAR Vakfı da bir açıklama yapmış, iki vakfın ortak açıklamasında iddialar reddedilirken her iki vakfın da ABD yasalarına uygun bir şekilde faaliyet göstererek, Türk öğrencilerin eğitimlerine destek verdiği vurgulanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...