Tgrt Haber
12 May 2022 15:20 - Güncelleme : 12 May 2022 20:21

Son dakika! Yargıtay'dan Kaftancıoğlu kararı: 3 davadan aldığı cezalar onandı

Son dakika haberi: Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını açıkladı. Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezalar onanırken, 2 dava ise düşürüldü.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: TGRT Haber
Kılıçdaroğlu, kararın ardından milletvekillerini İstanbul il başkanlığı binasına gitmeye çağırdı.
Kılıçdaroğlu, kararın ardından milletvekillerini İstanbul il başkanlığı binasına gitmeye çağırdı.

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamladı. Temyizde Kaftancıoğlu’nun aldığı 3 ceza onanırken 2 ceza ise bozuldu.

PAYLAŞIMLARI DOSYADA

Kaftancıoğlu’nun sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarından verilen cezaları onarken, ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek’ suçlarından verilen cezaları ise bozdu.

ONANAN CEZALAR

Kaftancıoğlu’nun ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ suçundan 1 yıl 6 ay 20 gün ile ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası onandı.

Diğer onanan ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ cezası ise 2 yıl 4 aydan 1 yıl 9 aya düşürülerek onandı.

‘Silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek’ suçunun unsurlarının oluşmadığı belirtildi

Böylelikle Kaftancıoğlu'na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümü onandı.

KILIÇDAROĞLU ÇAĞRIDA BULUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kararın ardından resmi Twitter adresinden yaptığı paylaşımda partisinin tüm milletvekillerini İstanbul il başkanlığı binasına gitmeye çağırdı.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1524727469659594754

KAFTANCIOĞLU KONUŞTU

Kaftancıoğlu, Yargıtay’ın kararı ardından ilk açıklamasını kişisel Twitter hesabından paylaştığı video ile yaptı.

Kaftancıoğlu videoda, “Biz iktidardaki kötülüğü gönderinceye kadar, bu ülkede sadece Canan Kaftancıoğlu için değil 84 milyon için hukuku yeniden sağlayıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin” ifadelerini kullandı.

TURAN: KENDİNİZE GELİN

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 3 davada verilen kararları onaması ve gelen tepkilerle ilgili "Kamu görevlisine hakaret suçlarını, ki 5 davadan 2 de beraat var, yerel mahkeme, İstinaf ve son olarak Yargıtay aşamasında değerlendirmeyecek miydi?! Kendinize gelin!" yorumunu yaptı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...