Tgrt Haber
30 Eylül 2023 22:09 - Güncelleme : 30 Eylül 2023 22:38

İstanbul'daki sel baskını için uyarı üstüne uyarı: 1 yılda alacağı yağışı 3 günde alacak!

Sağanak yağışlar, yurdun dört bir yanında etkili olmaya devam ederken İstanbul için afet uyarısı geldi. Dışarı çıkılmaması yönünde uyarılarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 100 kiloyu aşan bir yağış ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. İstanbul Valisi Davut Gül de devam eden yağışların il genelinde etkili olmasını beklediklerini söyledi.

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
istanbul,sel,

İstanbul'da 3 gündür devam eden yağışlar, akşam saatlerinde şiddetini daha da artırdı.İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, saat 22 itibariyle bastıracak olan sağanak yağışlara karşı İstanbulluları uyardı. İstanbul Valisi Davut Gül de meteorolojik uyarılar doğrultusunda il genelinde kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi.

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da tahmin edilen meteorolojik uyarılarla uyumlu olarak devam eden yağışların başta Boğaz çevresi ve civarı olmak üzere il genelinde kuvvetli olması bekleniyor" dedi.

https://twitter.com/gul_davut/status/1708169169286385720

Gül, yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuvvetli olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

'1 YILDA ALACAĞI YAĞIŞI 3 GÜNDE ALACAK'

İBB Başkanı İmamoğlu'da bölgesel olarak 100 kiloyu aşacak bir yağış miktarı ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Örneğin bazı ilçelerde son yağışların üstüne böyle bir yağış, ortalama 1 yılda alacağı yağışı oralar 3 günde almış olacak. İklim değişikliğinin yarattığı değişiklikler hayatı derinden etkiliyor. Etkili hazırlıkları bütün arkadaşlarımla yapıyoruz. İBB 5 bin 500'lere çıkan kadrosuyla alarm dilimi içerisinde sahada. Araç ve iş makinesi sayımız da 2 bin 43 olacak"

AKOM DA UYARMIŞTI

AKOM'un meteorolojik değerlendirmesine göre, özellikle Anadolu yakasının saat 18.00'den itibaren aşırı değer olarak kabul edilen saatte 100 kilogram ve üzeri yağış alması beklendiği vurgulandı.

Yağışların, saat 21.00 itibarıyla da etki alanı ve yoğunluğunu arttırması bekleniyor.

İstanbullular dikkat! Çok şiddetli geliyor... AKOM saat vererek 'dışarı çıkmayın' diye uyardı! 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...