Tgrt Haber
04 Nisan 2022 14:11 - Güncelleme : 04 Nisan 2022 14:18

Kan vermek orucu bozar mı? İğne yaptırmak orucu bozar mı?

Ramazan ayı ile müslümanlar orucu bozan haller hakkında araştırma yapmaya başladı. Kan bağışı ve sağlık sorunları nedeniyle kan vermek isteyen vatandaşlar ‘’Kan vermek orucu bozar mı?’’ sorusunun cevabını arıyor. İşte kan vermek orucu bozar mı sorusunun cevabı ve orucu boza haller ile ilgili bilmeniz gerekenler…

Oruç tutan müslümanlar kan vermenin orucu bozup bozmayacağına odaklandı.
Oruç tutan müslümanlar kan vermenin orucu bozup bozmayacağına odaklandı.

Bolluk ve bereket ayı Ramazanla birlikte Müslümanlar Allah’a bağlılıkları göstermek adına oruç ibadetini yerine getiriyor. Oruç tutarken mekruh ve orucu bozan şeylerden uzak durmak isteyenler ''Kan vermek orucu bozar mı?'' cevabını arıyor. İşte aşı olmak, hacamat yaptırmak, kan vermek orucu bozar mı sorularının cevabı

KAN VERMEK ORUCU BOZAR MI?

Ramazan’da sağlık kontrolünden geçmek, bağış yapmak gibi nedenlerle kan vermek zorunda kalanlar ‘’Kan vermek orucu bozar mı?’’ sorusunun cevabını arıyor. Buna göre hacamat olmak, kan aldırmak, akupunktur kullanmak orucu bozmaz. Vücuda kan almak ise, beslenme, gıda alma kapsamına girdiği için orucu bozar.

AŞI OLMAK ORUCU BOZAR MI?

Ramazan ayında düzenli iğne olan ya da aşı olacak hastalar ''Aşı ve iğne orucu bozar mı?'' sorusunun cevabını arıyor. Buna göre koldan, bacaktan, her yerden deri altına, adaleye iğne ile yapılan aşı ve iğne orucu bozar.

Kan vermek orucu bozar mı? İğne yaptırmak orucu bozar mı?

DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZAR MI?

limler boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmadığını açıklıyor. Misvak kullanmak, macunsuz diş fırçalamak orucu bozmayan şeyler arasından yer alıyor.

Bu nedenle Ramazan ayında ağız kokusundan şikayetçi olanların macunsuz diş fırçalamasında sorun yoktur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...