Tgrt Haber
29 Mart 2023 15:17 - Güncelleme : 29 Mart 2023 15:22

Ramazan'da susuzluk çekmeyin! Bu içecek hem kan yapıyor hem de gün boyu su ihtiyacınızı karşılıyor! Hem mucizevi hem de lezzetli…

Kan yapıcı özelliği ve lezzetiyle Ramazan ayında vazgeçemeyeceğiniz mucizevi şerbet gün boyu susuzluğunuzu da giderecek. İftarda sahurda bir bardak içmek yetiyor!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
Ramazan'da susuzluk çekmeyin! Bu içecek hem kan yapıyor hem de gün boyu su ihtiyacınızı karşılıyor! Hem mucizevi hem de lezzetli…
Ramazan şerbeti

Ramazan denince akla ilk gelen içecekler arasında Ramazan şerbetleri ilk sırada yer alıyor. Özellikle doğal bir şekilde kendi yapacağınız Ramazan şerbetleri her derde deva olmayı başarıyor. Sağlık açısından faydalarının dışında gün boyunca oruç tutanların susuzluk çekmesini de önlüyor.

Lezzetli olduğu kadar susuzluk hissedilmemesini de sağlayan bu şerbetin kan yapıcı özelliği ise sağlığı olumlu yönde etkiliyor. Ramazan ayında iftarda içeceğiniz 1 bardak vişne Ramazan şerbeti 3 bardak su içmeye bedel olduğu ifade ediliyor.

ORUÇKEN SUSUZLUK HİSSEDİLMESİNİ ÖNLÜYOR!

Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden olan Ramazan şerbetleri hem sağlıklı oluşu hem de lezzetiyle geleneksel tarifler arasında yer alıyor. Yapılışı da oldukça pratik olan vişneli Ramazan şerbetinin kan yapıcı özelliği ise sağlığa olumlu etki ediyor.

Mucizevi vişneli Ramazan şerbetinin yapılışı ise oldukça kolay. Sağlığa birçok yönden fayda sağlayan vişneli Ramazan şerbeti aynı zamanda gün içinde susuzluk problemi yaşamanızı da önleyecektir.

Ramazan'da susuzluk çekmeyin! Bu içecek hem kan yapıyor hem de gün boyu su ihtiyacınızı karşılıyor! Hem mucizevi hem de lezzetli…

VİŞNELİ RAMAZAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Mucizevi vişneli Ramazan şerbetiyle Ramazan ayında sofralarınızda son derece sağlıklı ve lezzetli bir içeceğe yer verebilirsiniz. Hazırlanışı da oldukça kolay olan vişneli Ramazan şerbeti için gerekli malzemeler kısaca şöyle:

  • 2 litre su,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 33 gram vişne,
  • 100 gram kuru üzün,
  • 8 – 10 adet kuru erik,
  • 1 adet çubuk tarçın,
  • 1 tutam karanfil.

Derin bir tencere içine suyu ekleyerek karanfil ve çubuk tarçınlarla beraber kaynatılır. Ardından kaynayan suyun içine şeker ilave edilerek karıştırılır. Üzün ve eriklerin sapları ve çekirdekleri çıkarılarak tencereye aktarılır. Kaynayan suyun için meyveler yumuşayınca daha sonrasında vişneler atılarak birkaç dakika daha kaynatılır. Sonrasında ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. İşlem sonrasında karanfil ve çubuk tarçınlar içinden alınır. Soğuduktan sonra uygun bir kaba alınarak buzdolabında muhafaza edilebilir ve tüketilmeye başlayabilir.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...