Tgrt Haber
07 Haziran 2021 18:23

Alzheimer tedavisinde yeni ilaca onay çıktı

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), yaklaşık 20 yılın ardından Alzheimer için geliştirilen ilk yeni ilaç olan Aducanumab’a onay verdi.

Alzheimer tedavisinde yeni ilaca onay çıktı
Alzheimer,yeni,ilaç,sağlık,Aducanumab

FDA'den yapılan açıklamaya göre, deney aşamasında olan ve Biogen tarafından geliştirilen "aducanumab" adlı alzaymır ilacınının erken safhalar için kullanımına onay çıktı.

AMAÇ HASTALIĞIN İLERLEYİŞİNİ YAVAŞLATMAK

Söz konusu ilaç, alzaymırın ilk safhalarında görünen hafif bilişsel bozuklukların ilerlemesini yavaşlatıyor. Uzmanlar, ilacın amacının hastalığın semptomlarını hafifletmekten ziyade ilerleyişini yavaşlatmak olduğunu vurguluyor.

BİLİM DÜNYASINDA TARTIŞMAYA YOL AÇTI

Böylece FDA, 2003'ten bu yana ilk kez bir Alzheimer ilacının kullanımını onaylamış oldu. Öte yandan söz konusu onay bilim dünyasında tartışmaları da beraberinde getirdi.

Biogen'in kullanım onayı için yaptığı başvuruyu inceleyen bilim insanları geçen yıl bu ilacın tedavide etkili olduğunu ortaya koyacak yeterli delil olmadığını belirten bir rapor hazırlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...