Tgrt Haber
25 Ekim 2021 09:44

Bilim dünyasını şaşırttı! Koronavirüsü yenmesi tam 335 gün aldı!

Koronavirüse yakalanan bir hasta bilim dünyasını şoke etti. Milyonlarca insanın canına mal olan hastalığı bir kanser hastanın yenmesi tam 335 gün sürdü. Hastanın bu mücadelesi bilim insanlarını şaşırtırken diğer taraftan virüsle ilgili yeni araştırmalara kapı aralıyor.

Bilim dünyasını şaşırttı! Koronavirüsü yenmesi tam 335 gün aldı!
Koronavirüs,Kanser

Koronavirüs yaklaşık 2 yıldır 5 milyona yakın kişinin ölümüne neden oldu. ABD'den Koronavirüs kapan bir hastanın verdiği yaşam mücadelesi bilim dünyasını şaşırttı. Kanseri yenen bir hasta, 335 gün boyunca koronavirüs ile mücadele etti. Hastanın şimdiye kadar en uzun Kovid-19 vakası olduğu açıklandı.
Yaklaşık bir yıl boyunca koronavirüsü yenmeye çalışan 47 yaşındaki kadının virüsü 2020 baharında kaptığı ve o günden beri tedavi gördüğü kaydedildi. Kadın, ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'nde tedavi gördü, hasta eve kaldırıldığı dönemde de oksijen desteği aldı. Bu vakayı inceleyen uzmanlar, kadının neredeyse bir yıl boyunca aynı virüsü bünyesinde barındırmaya devam ettiğini ortaya koydu. Bunun nedeni ise uzmanlara göre hastanın daha önce gördüğü lenfoma tedavisi nedeniyle bağışıklık sisteminin zayıf olması. Bu durum, bilim insanları tarafından virüsün daha yakından tanınması için çok önemli bir fırsat olarak görülüyor. Hastadan örneklenen koronavirüste, iki genetik genomun bazı parçalarını silen mutasyonlar saptandı.

Virüsün zayıflamış bir bağışıklık sistemine sahip bir vücutta gelişmesi için daha fazla zamana ve alana sahip olduğundan yeni varyantlara yol açabilir.

EN ŞANSSIZ GRUP 

Öte yandan aylarca süren bir başka araştırma sonucunda bilim insanları, koronavirüs olup hastalığı atlatan pek çok kişide görülen sağlık sorununu belirlemeyi başardı. New York'daki Mount Sinai'deki Icahn Tıp Okulu'ndaki araştırmacılar, Kovid-19 enfeksiyonundan iyileşen birçok kişi yedi aydan uzun bir süre sonra hala bilişsel bozukluk yaşadığını açıkladı. Söz konusu araştırma, bilişsel bozukluk belirtileri gösterme olasılığı en yüksek olan hastaların koronavirüs enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılanlar olduğunu belirledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...