Tgrt Haber
06 Ekim 2022 16:55 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 17:02

Öksürük şurupları 66 çocuğu öldürdü! DSÖ'den dünyaya uyarı: İlaçları toplayın

Dünya Sağlık Örgütü Gambiya’daki 66 çocuğun ölümüyle bağlantılı olabilecek Hindistan merkezli 4 şurup için uyarı yayınladı. DSÖ, diğer ülkelere de ilaçları toplama çağrısı yaptı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Öksürük şurupları 66 çocuğu öldürdü! DSÖ'den dünyaya uyarı: İlaçları toplayın
DSÖ,dünya sağlık örgütü,şurup

Öksürük şurupları 66 çocuğun ölümüne yol açtı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gambiya'da görülen böbrek yetmezliği salgını ve 66 çocuğun hayatını kaybetmesi araştırdı.

DSÖ'DEN DÜNYAYA UYARI

Ardından örgüt, Hindistan menşeli 4 ilaç için "tıbbi ürün uyarısı" yayınladı. Hindistan'da Maiden Pharmaceuticals Limited şirketi tarafından üretilen 4 şurubun akut böbrek yaralanmaları ve çocukların ölümleriyle bağlantılı olabileceği ifade edildi. Ayrıca üretici firmanın DSÖ'ye bu ürünlerin güvenliği ve kalitesi konusunda garanti vermediği aktarıldı. Tüm ülkelere hastalara daha fazla zarar vermemek için bu ürünlerin tespit edilmesi ve dolaşımdan çıkarılması çağrısı yapıldı.

Öte yandan Gambiya'da Temmuz ayı sonlarında 5 yaşın altındaki çocuklar arasında akut böbrek hasarı vakalarında artış tespit edilmişti. Sağlık yetkilileri Eylül ayında onlarca çocuğun hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...