Tgrt Haber
12 May 2022 15:45 - Güncelleme : 12 May 2022 16:21

İngiltere'de yeniden salmonella alarmı! Bu kez farklı ürünlerde, sakın yemeyin

Geçtiğimiz günlerde Kinder ve Nestle ürünlerinde çıkan salmonella bakterisinden sonra İngiltere'de benzer bir durum yaşandı. İngiltere'nin en büyük süpermarketleri ve gıda zincirleri o ürünleri raflardan kaldırdı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Yorkshire Post
İngiltere'de yeniden salmonella alarmı! Bu kez farklı ürünlerde, sakın yemeyin

Daha önce Kinder çikolata ve Nestle'de çıkan ve fabrika kapattıran salmonella bakterisi kabusu yeniden hortladı. Daha önce 11 ülkede 151 kişiye bulaşan salmonella bakterisi, İngiltere'yi alarma geçirdi. Bu kez tavuklu ürünler, rastlanılan salmonella bakterisi nedeniyle toplatıldı. East Yorkshire gıda fabrikasında tespit edilen salmonella bakterisi nedeniyle ülkenin en büyük süpermarketleri ve gıda zincirlerinde pişmiş kümes hayvanı ürünlerinin bir kısmının satışı durduruldu. 

HAZIR YEMEKLERDE ÇIKTI

Tavuklu sandviçler, salatalar, dürümler ve diğer hazır yemekler raflardan çekildi, alışveriş yapanların ellerinden alındı. Fabrika 'rutin bir iç denetim' sırasında salmonella bakterisinin tespit edildiği bildirildi. Günde 160 ton pişmiş tavuk üreten fabrikada, 11, 12 ve 13 Mayıs tarihlerinde üretilen ürünler atıldı, binlerce ton gıda çöpe gitti.

ÜRÜNLER GERİ ÇAĞIRILD

Fabrikanın sahibi “Bir önlem olarak müşterilerimizden, açıklanan dönemde ürettiğimiz yemeye hazır tavuğumuzu içeren tüm ürünlerini kaldırmalarını istedik. Gıda Standartları Ajansı ile yakın bir şekilde çalışıyoruz ve sorunu çözmek için uzmanlarıyla işbirliği yapacağız' diyerek, fabrikasının 'soruşturmalar tamamlanana kadar kapalı kalacağını” belirtti.

 

Kaynak: Yorkshire Post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...