Tgrt Haber
20 Haziran 2022 16:49 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 17:00

Kızının ısrarı hayatını kurtardı! İşitme kaybının altından beyin tümörü çıktı

İngiltere’de yaşayan Joe Ruhlin, yaşadığı işitme kaybını gençken aldığı bir darbeye bağladı. Kızının ısrarı üzerine doktora giden Ruhlin, beyin tümörüne sahip olduğunu öğrenince şoke oldu.  

Kızının ısrarı hayatını kurtardı! İşitme kaybının altından beyin tümörü çıktı
Akustik nöroma,Beyin Tümörü,İşitme kaybı,Kulak çınlaması

İngiltere’de yaşayan Joe Ruhlin, bir süredir işitme kaybı yaşıyordu. Bu durumun gençlik döneminde aldığı bir hasardan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyor ve doktora gitmeyi geçiştiriyordu. Babasının yaşadığı sağlık sorununu öğrenen ve Auburn Üniversitesi'nde işitme bilimleri okuyan kızı, babasına tümör kontrolü yaptırması konusunda ısrarcı oldu. Kızının ısrarı ile doktora giden Ruhlin, beyninin sol tarafında iyi huylu bir tümör olan akustik nöroma sahip olduğunu öğrendi. 

KIZININ ISRARI HAYATINI KURTARDI

Ruhlin’in beyninde tespit edilen tümör cerrahi müdahale ile çıkardı. İşitme sorunları yaşayan Ruhlin, bunun kulak hasarından değil beyin tümöründen kaynaklandığını öğrendiğinde şoke olduğunu söyledi. Joe Ruhlin'in sol kulağındaki işitme kaybı çok yavaş yavaş gelişti. Daha sonra sol tarafta telefondaki sesi duyamayacak ve pek çok sesi duymakta zorlanacak noktaya geldi.  Kızı Rachel Ruhlin, işitme bilimleri okuyan bir Auburn Üniversitesi öğrencisi olduğunu belirterek “Bu dersleri almaya başladığımda, daha fazla perspektif sağladı” dedi.

AKUSTİK NÖROMA NEDİR?

 Akustik nöroma, 40 yaş ve üzeri kişilerde görülen nadir bir hastalık olarak biliniyor. En sık görülen semptomları işitme kaybı, kulakta dolgunluk ve kulak çınlaması.  Bazı hastalarda ayrıca denge sorunları, yüzün tümörlü tarafında uyuşma da gözüküyor.  

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...