Tgrt Haber
20 May 2021 19:58

Koca: Günlük vaka sayımız 10 binin altına düştü

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kapanma dönemi sonrası günlük vaka sayımız 10 binin altına düştü." dedi.

Koca: Günlük vaka sayımız 10 binin altına düştü
Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı,Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada,"Kapanma dönemi sonrası günlük vaka sayımız 10 binin altına  düştü." dedi.

"GÜNDE 1,5 MİLYONDAN FAZLA AŞI YAPMA POTANSİYELİMİZ VAR

Sağlık Bakanı Koca, "(Kovid-19) Altyapı olarak günde 1,5 milyondan fazla aşı yapabilme potansiyelimiz var." diye konuştu.

Bakan Koca, "Bundan sonraki süreçte yasaklarla yönetimden ziyade daha çok kişisel tedbirlerle, yaygın aşılamayla bu dönemi sürdürmek istiyoruz." şeklinde ifade etti.

YERLİ KOVİD-19 AŞISI

Sağlık Bakanı Koca, Süreç başarıyla tamamlanırsa eylül ayında acil kullanım onayıyla kullanımı söz konusu olabilir." dedi.

"HAZİRAN'DA 20 YAŞA KADAR İNMEK İSTİYORUZ"

Bakan Koca, şöyle devam etti: "Aşılama oranı 65 yaş üstünde yüzde 84'e kadar ulaşmış durumda. Bunun yüzde 90 ve üzeri olmasını istiyoruz. Haziranda 30 milyon aşı ile birlikte, tedarikte sorun yaşanmazsa peyderpey 20 yaşa kadar inmek istiyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...